فعالیت پیادهروی، به سادگی یکی از اقدامات فعالیت بدنی است، اما تحقیقات اخیر نشان میدهد که حتی این فعالیت ساده نیز میتواند تأثیرات چشمگیری روی سلامت و طول عمر ما داشته باشد.
آخرین مطالعات پژوهشی افرادی که حداقل ۴ هزار قدم را در روز پیادهروی میکنند، با خطرات مرتبط با بیماریها و علل مختلف مرگ روبرو نمیشوند. این پژوهش براساس تجزیه و تحلیل دادهها نشان میدهد که حتی افرادی که روزانه کمتر از ۴ هزار قدم را طی میکنند، همچنان از فواید پیادهروی روزانه بهرهمند میشوند و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی در آنها بهطور معنیداری کاهش مییابد. به عبارت دیگر، به نظر میرسد تحقق فواید بزرگ سلامتی از طریق پیادهروی، از طریق شروع فعالیتهایی که نسبت به فعالیتهای سنگینتر نسبتاً آسانتر هستند، ممکن باشد.
بر اساس گزارش فوربز، مطالعهی جدیدی که از تجمیع و تحلیل ۱۷ پژوهش در سراسر جهان به عمل آمده است، شامل شرکتکنندگانی با وضعیت جسمانی بهطور کلی سالم است. نتایج این مطالعه در ژورنال “European Journal of Preventive Cardiology” منتشر شده است.
تحقیقات اخیر مبتنی بر مشاهدات نشان میدهد که افزایش تعداد قدمهای روزانه به تأثیرات سلامتی بیشتری منجر میشود. با این حال، بر اساس نتایج به دست آمده، هر چه تعداد قدمهای روزانه شما بیشتر باشد، خطر مرگ به دلایل مختلف به طور قابل توجهی کاهش مییابد. به طور مشخص، تحقیقات نشان میدهد که برداشتن حداقل ۳۹۶۷ قدم در روز میتواند خطر مرگ به دلایل مختلف را به طور قابل توجهی کاهش دهد و حتی کاهش خطر مرگ به دلیل بیماریهای قلبی عروقی هم ممکن است با برداشتن ۲۳۳۷ قدم در روز دستیابی پیدا کند.
این تحقیقات بر این فرضیه مبتنی است که با هر ۵۰۰ قدم راهپیمایی روزانه، احتمالاً خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی تا ۷ درصد کاهش مییابد. از سوی دیگر، افزایش تعداد قدمهای روزانه به مقدار ۱۰۰۰ قدم، میتواند منجر به کاهش ۱۵ درصدی خطر مرگ به دلیل علل مختلف شود.
بر اساس نتایج تازهترین تحقیقات، افزایش تعداد قدمهای روزانه به ۲۰ هزار قدم میتواند به طور مداوم مزایای سلامتی این فعالیت بدنی ساده را تقویت کند. با این حال، برای تأیید قطعی این نتایج، نیاز به بررسیهای دقیقتر با گروههای پرجمعیتتر وجود دارد؛ چرا که تاکنون این مطالعه نتوانسته است بررسی کاملی از این موضوع در مورد پیادهروی بیش از ۲۰ هزار قدم در روز ارائه دهد که آیا این میزان نیز مزایایی دارد یا خیر.
ماچی باناخ، محقق ارشد این مطالعه و استاد قلب و عروق دانشگاه لودز در لهستان، اشاره دارد که این پژوهش قادر نبوده است تفاوتهای نژادی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی را توضیح دهد. به عبارت دیگر، یافتههای این تحقیق برای تمامی افراد، بدون توجه به جنسیت، سن و محل زندگی آنها اعمال میشود.
در این تحقیق، اطلاعات ۲۲۶٬۸۸۹ نفر با وضعیت جسمی سالم از ۱۷ مطالعه گروهی مختلف جمعآوری و تجزیهوتحلیل شد. این مطالعه ادعا میکند که بزرگترین مطالعهای بوده است که تا به حال به منظور بررسی اثرات پیادهروی بر سلامتی در جهان انجام شده است و ارتباط معکوس قوی بین تعداد قدمهای روزانه و خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبیعروقی و سایر دلایل مشخص میشود.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، کمتحرکی که معمولاً با عنوان “سبک زندگی بیتحرک” شناخته میشود، به عنوان چهارمین علت مرگ و میر در سراسر جهان شناخته میشود. تقریباً ۱٫۵ میلیارد نفر به عنوان افرادی کمتحرک در نظر گرفته میشوند و این وضعیت منجر به مرگ حدود ۳٫۲ میلیون نفر در سال میشود.
مطالعهی جدید با ارائهی شواهد قوی نشان میدهد که سبک زندگی کمتحرک ممکن است عامل افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی و کاهش عمر باشد. به عقیدهی باناخ، داشتن سبک زندگی سالم، شامل رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم، احتمالاً به همان اندازه داروهای پیش
رفته و حتی بیشتر از آنها برای کاهش خطر بیماریهای قلبی مؤثر است.
با این وجود، به تفصیلات مطالعه پرداختهاند که در میان اثرات مختلف جهانی، شیوع کووید-۱۹ باعث کاهش تعداد قدمهای روزانه به میزان ۵۳۲۳ قدم در سال جهانی شده است و حتی پس از دو سال از آغاز شیوع، وضعیت به وضعیت پیش از کووید بازگشته است.
نظرات کاربران