مجله سیمدخت
0

نشانه‌ها و دلایل خونریزی در دستگاه گوارش

نشانه‌ها و دلایل خونریزی در دستگاه گوارش
بازدید 123

برای بهتر شناختن بیماری خونریزی دستگاه گوارش، باید این بخش را از دست ندهید، زیرا در این مطلب شما با تمامی آنچه که باید در این زمینه بدانید و روش‌های پیشگیری از این مشکل آشنا خواهید شد.

خونریزی دستگاه گوارش، یکی از مشکلات شایع در بین افراد است و گاهاً ممکن است هیچ نشانه‌ای را با خود به همراه نداشته باشد. به همین دلیل، باید با آن بیشتر آشنا شوید تا بتوانید به تشخیص سریع‌تر و درمانش کمک کنید.

همه چیز در مورد خونریزی دستگاه گوارش

خونریزی در دستگاه گوارش، یکی از مشکلات شایع در بین افراد است. اغلب با وجود خون در مدفوع یا استفراغ، می‌توان به وجود این بیماری پی برد، و در برخی شرایط هم ممکن است فرد هیچ نشانه‌ای نداشته باشد و باز هم به این مشکل مبتلا شود. میزان خونریزی در این بخش از بدن بسیار متفاوت است و در برخی شرایط، ممکن است زندگی فرد به خطر بیفتد.

امروزه، برای تشخیص این بیماری، از دستگاه‌های متنوعی در این زمینه استفاده می‌شود و همچنین برای درمان، نیاز به اطلاعات وسیع پزشکی است. به عبارت دیگر، شما نمی‌توانید با روش‌های ساده، این مشکل را درمان کنید.

زمانی که با اختلال گوارشی مواجه می‌شوید، ممکن است با مشکلات بی‌شماری روبرو شوید. اما باید بدانید که برخی از نشانه‌ها و علائم باید جدی‌تر از سایرین گرفته شوند و برای درمان به آن‌ها پرداخته شود؛ در غیر این صورت، احتمال بدتر شدن بیماری و حتی خطر جانی وجود دارد.

خونریزی در این بخش از بدن می‌تواند به صورت آشکار و یا پنهان باشد؛ به همین دلیل، نشانه‌های زیر را جدی‌تر از سایرین بگیرید و در صورت مشاهده آن‌ها در خودتان یا اطرافیان خود، برای پیشگیری از بدتر شدن وضعیت، اقدام کنید. این نشانه‌ها شامل موارد زیر می‌باشند:

  •  خونریزی مستمر از دهان
  •  خون در مدفوع یا استفراغ
  • درد شدید در شکم
  • تنگی نفس و ضعف شدید
  • دیواره شدن مدفوع
  • تغییر در رنگ مدفوع به سمت تیره‌ترین رنگ سیاه

لازم به ذکر است که این نشانه‌ها تنها بخشی از علائم ممکن است و برای تشخیص دقیق، باید به پزشک مراجعه کرد.

نشانه‌ها و دلایل خونریزی در دستگاه گوارش

یادتان باشد که اگر فردی دارای نشانه ای شوک مانند بود و یا دچار استفراغ خونی شده بود باید سریعا به  متخصص ارجاع داده شود و اقدامات درست پزشکی برای این فرد صورت بگیرد.

علت های ایجاد این مشکل

خونریزی در دستگاه گوارش به دو دسته فوقانی و تحتانی تقسیم می‌شود. هر کدام از این دسته‌ها دلایل مختلفی برای وقوع خونریزی دارند؛ بنابراین، در ادامه علل آن‌ها را به تفکیک دسته‌بندی بررسی می‌کنیم.

  • خونریزی فوقانی: این نوع خونریزی از قسمت‌های بالای دستگاه گوارش، مانند مری، مریز و مری مزاجی، روده بزرگ و دهانه معده، آغاز می‌شود. علل اصلی این نوع خونریزی شامل زخم معده و دوازده‌پوستی، التهاب مری، انسداد مریز و بالشتک‌های معده هستند.
  • خونریزی تحتانی: در این نوع خونریزی، خون از قسمت‌های پایین دستگاه گوارش، مانند روده بزرگ و مستقیم، وارد مدفوع می‌شود. علل این نوع خونریزی شامل زخم‌های روده، التهاب روده، تومورهای روده‌ای، شرایط پزشکی، مانند بیماری‌های التهابی روده و بیماری‌های خونریزی مانند هموروئید و برخی داروها می‌باشند.

عارضه های این بیماری

این بیماری همانند بیماری های دیگر می تواند عوارض بسیار جدی را با خود به همراه داشته باشد از این رو بهتر است سریعا برای درمان آن ها اقدام نمایید. این عارضه ها امکان دارد شامل کم خونی شدید، شوکه شدن و حتی مرگ باشد از این رو باید آن ها را جدی بگیرید.

نشانه‌ها و دلایل خونریزی در دستگاه گوارش

جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری GERD، بهتر است از روش‌های پیشگیری آن استفاده کنید. از جمله ساده‌ترین این روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *