مجله سیمدخت
0

فواید خوردن کشمش چیست

فواید خوردن کشمش چیست
بازدید 76

کشمش یکی از تنقلات محبوب بین افراد است و به دلیل مزیت‌های فراوانش، اغلب در برنامه غذایی افراد جای دارد. البته هنوز معدود افرادی هستند که با خواص و فواید انگور آشنا نشده‌اند، بنابراین در این مقاله قصد داریم به بیان فواید این ماده مغذی بپردازیم.

از میان خواص کشمش می‌توان به کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب اشاره کرد. بر این اساس، توصیه می‌شود که این ماده غذایی به عنوان یکی از تنقلات مورد مصرف قرار گیرد، زیرا می‌تواند فشار خون را به مقدار زیادی کاهش دهد. همچنین، کشمش به قدری در دسترس و راحت است که هیچ دلیلی برای حذف آن از رژیم غذایی وجود ندارد.

آشنایی با خواص کشمش

کشمش، همان انگور خشک است که به دو روش سنتی و صنعتی تهیه می‌شود. در روش سنتی، انگورها را درون یک سینی بزرگ قرار می‌دهند و آن را در مقابل نور خورشید قرار می‌دهند، تماما مانند روشی که در گذشته مادربزرگ‌ها عمل می‌کردند. اما در نوع صنعتی، از بخار گوگرد، غوطه‌ور کردن در تیزآب و یا انواع مختلف دیگر برای تهیه کشمش استفاده می‌کنند. در کل، بدون هسته بودن انگور، مناسب‌ترین نوع برای تبدیل به کشمش است، اما افراد می‌توانند با هر نوع انگوری که در دسترس دارند، کشمش تهیه کنند.

اکنون در ادامه به بیان انواع مختلف کشمش پرداخته ایم:

  • در کشور ما شناخته شده ترین نوع کشمش،کشمش سبز قلمی می باشد که به صورت تنقلات در نخود چی ها مشاهده می شود.
  • نوع دیگر که  از نظر سایز و محبوبیت به اندازه کشمش سبز می باشد کشمش پلویی نام دارد که معمولا در غذاهای مختلفی مثل عدس پلو مورد استفاده قرار می گیرد.
  • اما مهم ترین نوع شناخته شده کشمش در کشور ایران مویز و یا کشمش بدون دانه می باشد که از دسته تنقلات مورد پسند ایرانیان می باشد و از طریق انگور های شاهانی به دست می آید. مویز از کشمش های عادی اندازه ای کوچک تر،تیره تر و دارای مزه ای تندتر می باشد.
  • نوع آخر انگور که شباهتی به سایر نوع ها ندارد و نحوه ی خشک کردن آن نیز متفاوت می باشد.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید، این است که در اثر خشک شدن انگور، رنگ آن به صورت کاراملی تیره‌تر خواهد شد و رنگ کشمش‌ها نیز از رنگ حبه خود تیره‌تر خواهد بود. در تهیه کشمش‌ها به روش صنعتی، به دلیل استفاده از گاز گوگرد، رنگی طلایی و خوشمزه‌تری دارند و بهتر است از کشمش‌های سنتی استفاده نشود.

فواید دارویی و درمانی کشمش برای سلامتی بدن

امروزه، تعداد کمی از افراد هنوز با خواص و فواید دارویی کشمش آشنا نیستند و از اهمیت وجود آن در رژیم غذایی خود بی‌اطلاع هستند. به همین منظور، در این مقاله قصد داریم به بیان مزیت‌های این ماده غذایی بپردازیم.

کنترل دیابت و قندخون

بر اساس مطالعاتی که در سال ۲۰۱۵ انجام شده‌اند، به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف کشمش می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را در بیماران مبتلا به دیابت کاهش دهد. بر این اساس، افراد دیابتی که از کشمش استفاده می‌کنند، تا ۱۹ درصد کاهش در سطح گلوکز ناشتا خواهند داشت. لازم به ذکر است که وجود مقادیر بالای قند و فیبر در کشمش می‌تواند با افزایش تولید انسولین، به کاهش قند خون در بیماران دیابتی کمک کند.

لاغری و کاهش وزن

توجه داشته باشید که وجود مقادیر بسیار زیاد فیبر درون کشمش می تواند به کاهش اشتها و پیشگیری از پرخوری در افراد کمک کند.

فواید خوردن کشمش چیست

کنترل فشار خون

کشمش سیاه و سبز دارای مقادیر بالای پتاسیم و پلی فنول است که با کاهش فشار خون و تنش عروق خونی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا کمک می‌کند. همچنین، فیبر موجود در کشمش با تأثیر بر عروق خونی می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود.

قلب

وجود مقادیر بالای فیبر، پلی فنول، تانن و آنتی‌اکسیدان در کشمش می‌تواند با کاهش کلسترول بالای خون و کاهش فشار خون، به حفظ سلامت قلب و جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی کمک کند.

نوزادان و کودکان

فواید خوردن کشمش چیست

کشمش به دلیل غنی بودن از مواد معدنی مثل آهن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم، می‌تواند به رشد جسمی و ذهنی کودکان کمک کند. همچنین، با تأثیر بر حرکات روده و بهبود یبوست، می‌تواند به بهبود عملکرد گوارشی کودکان کمک کند. همچنین، با خاصیت ضد باکتریایی که دارد، می‌تواند به از بین رفتن تب بالا در نوزادان و کودکان کمک کند. به طور کلی، مصرف کشمش می‌تواند به تقویت حافظه کودکان نیز کمک کند.

جنین و زنان باردار

مصرف کشمش در دوران بارداری به دلیل دارا بودن مقادیر بالای آهن، مس و ویتامین C، می‌تواند به درمان کم خونی و فقر آهن در زنان باردار کمک کند. همچنین، فیبر موجود در کشمش می‌تواند به بهبود حرکات روده و درمان یبوست در مادران باردار کمک کند و با افزایش انرژی موردنیاز زنان باردار، به بهبود وضعیت آنان کمک می‌کند. ویتامین A موجود در کشمش می‌تواند برای بهبود رشد چشم‌ها مفید بوده و انرژی موردنیاز زنان باردار را تأمین می‌کند.

معده و دستگاه گوارش

مقدار فیبر موجود در کشمش باعث بهبود هضم غذا و درمان معده درد، بیماری‌های روده و بهبود سلامت دستگاه گوارش می‌شود.

سرماخوردگی

کشمش دارای مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C است که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بروز سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری کند. همچنین، با خاصیت ضدمیکروبی که دارد، می‌تواند به درمان بیماری‌های عفونی و تب بالا کمک کند.

یبوست و اسهال

فیبر موجود در کشمش می‌تواند با جذب آب، حرکات روده را بهبود بخشید و یبوست را رفع کند. همچنین، با جذب آب، می‌تواند اسهال را نیز درمان کند.

کم خونی

کشمش حاوی مقادیر بالای آهن، مس و ویتامین‌های گروه B است که با افزایش تولید گلبول‌های قرمز، به درمان کم خونی کمک می‌کند. همچنین، با درمان کم خونی، می‌تواند به درمان بی خوابی‌های شبانه نیز کمک کند.

حافظه

مقادیر بالای بور موجود در کشمش می‌تواند به تقویت حافظه کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های زوال عقل یا آلزایمر را کاهش دهد.

بدنسازی

کشمش دارای مقادیر بالای اسیدآمینه، ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند سلنیوم و فسفر است که جذب مواد مغذی و پروتئین‌ها را آسان می‌کند و برای افزایش قدرت بدنی ورزشکاران و بدنسازان مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، مقدار بالای فروکتوز و گلوکز در کشمش آن را به یکی از بهترین مواد غذایی برای افزایش انرژی ورزشکاران تبدیل کرده است.

فواید خوردن کشمش چیست

کبد

بیوفلاوونوئید های موجود درون کشمش به سم زدایی و پاکسازی خون و بدن به سلامت کبد و درمان بیماری های کبد کمک شایانی خواهد کرد.

سرطان

بهتر است بدانید که کاتچیین های موجود درون کشمش به کاهش رادیکال های آزاد کمک زیادی خواهد کرد و خطر ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش خواهد داد. همچنین فیبر موجود درون کشمش صفرا را به راحتی دفع خواهد کرد و سمومی که باعث ایجاد سرطان می شود را از بین خواهد ببرد.

چشم

از دیگر خواص کشمش می توان به آنتی اکسیدان های موجود در آن اشاره کرد که باعث تقویت بینایی خواهد شد و خطر ابتلا به بیماری های چشمی از جمله دژنراتیو ماکولا و آب مروارید را کاهش خواهد داد.

سلامت دهان و دندان

توجه داشته باشید که وجود اولئانولیک اسید موجود درون در کشمش برای سلامت دهان و دندان بسیار مفید خواهد بود و البته خطر پوسیدگی آن ها را نیز از بین خواهد برد. همچنین کشمش سرشار از کلسیم است که باعث تقویت مینای دندان خواهد شد. لازم به ذکر اسست بگوییم که بور موجود درون کشمش می تواند از رشد میکروب های بیماری زا درون دهان و دندان جلوگیری کند.

پوکی استخوان

مصرف کشمش می‌تواند به سلامت دهان و دندان کمک کند زیرا دارای اولئانولیک اسید است که می‌تواند به درمان پوسیدگی دندان‌ها کمک کند. همچنین، کشمش حاوی مقادیر بالای کلسیم است که می‌تواند به تقویت مینای دندان کمک کند. بور موجود در کشمش هم می‌تواند از رشد میکروب‌های بیماری‌زا در دهان و دندان جلوگیری کند.

روماتیسم و آرتروز

مصرف کشمش می‌تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند، زیرا کلسیم موجود در آن می‌تواند به تقویت استخوان‌ها کمک کند، به خصوص در زنان یائسه. همچنین، پتاسیم یکی از مواد غذایی ضروری است که می‌تواند به تقویت و رشد استخوان‌ها کمک کند.

سنگ کلیه

کشمش به دلیل حاوی پلی‌فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها، خاصیت ضد التهابی دارد و می‌تواند برای درمان بیماری‌های روماتیسم و آرتروز مفید باشد.

مصرف کشمش می‌تواند به پاکسازی کلیه‌ها کمک کند زیرا حاوی پتاسیم است که می‌تواند به پاکسازی کلیه‌ها کمک کرده و درمان سنگ کلیه را تسریع کند.

خواص کشمش برای سلامت پوست و مو

فواید خوردن کشمش چیست

همانطور که می دانید خواص کشمش بی شمار می باشد و حتی از آن برای سلامت موها و پوست نیز استفاده می شود و به همین منظور در ادامه به بیان برخی از مزیت های این ماده غذایی برای پوست پرداخته ایم:

جوانسازی پوست صورت

شما می توانید از کشمش برای درمان چین و چروک های صورت خود استفاده نمایید زیرا این ماده غذایی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان پلی فنول ها می باشد که باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین پوست خواهد شد و در نهایت به جوانسازی پوست کمک شایانی خواهد کرد. همچنین رزوراترول های موجود در کشمش باعث پاکسازی خون و پاکسازی پوست خواهد شد و در نهایت پوست را جوان تر و شاداب تر خواهد کرد.

آکنه و جوش صورت

منیزیم و پتاسیم موجود درون کشمش به سم زدایی و پاکسازی خون کمک خواهد کرد و از همین طریق باعث بیماری آکنه و جوش صورت را درمان خواهد کرد.

ضد آفتاب طبیعی

آنتی اکسیدان های موجود درون کشمش به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و از پوست در برابر آسیب های نور خورشید محافظت خواهد کرد.

تقویت و افزایش رشد مو

بهتر است بدانید که کشمش به دلیل مقدار آهنی که دارد باعث افزایش خون در پوست سر خواهد شد و فولیکول های مو را تقویت خواهد کرد و باعث افزایش رشد موها خواهد شد.

درمان شوره سر:

از دیگر خواص کشمش می توان به رزوراترول موجود در آن اشاره کرد که باعث کاهش التهاب پوست سر خواهد شد و کمک شایانی به درمان شوره سر می کند.

درمان ریزش مو:

بهتر است بدانید که آنتی اکسیدان های مو از طریق تقویت فولیکول های موی سر به پیشگیری و درمان ریزش مو می انجامد.

عوارض مصرف کشمش:

عوارض جانبی کشمش و انگور احتمالا زمانی که از طریق راه دهان مصرف می شود ایمن خواهد شد. توجه داشه باشید که خوردن مقدار زیاد انگور خشک شده،کشمش می تواند فرد را به اسهال مبتلا کند. بهتر است بدانید که برخی از افراد واکنش های آلرژیک به انگور و محصولاتی که انگور درآن ها وجود دارد نشان می دهندو برخی از عوارض دیکر مصرف این ماده مغذی می توان به ناراحتی معده،تهوع،استفراغ،سرفه،خشکی دهان،گلودرد،عفونت و سردرد اشاره کرد.

هشدارهای مهم:

خونریزی: بهتر است بدانید که انگور ممکن است لخته شدن خون را کند نماید و شانس افزایش خونریزی و کبودی را در افراد افزایش دهد.

جراحی: از آنجایی که انگور لخته شدن خون را کند خواهد کرد ممکن است سبب خونریزی بیشتر در طول و بعد جراحی شود به همین خاطر توصیه می شود که حداقل دو هفته پیش از انجام عمل جراحی از مصرف انگور صرف نظر کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *