مجله سیمدخت
0

کارکرد بوق در هواپیماهای مسافربری

کارکرد بوق در هواپیماهای مسافربری
بازدید 202

شاید بسیاری از افراد اطلاعات کافی در مورد این موضوع نداشته باشند، اما واقعیت این است که هواپیماهای مسافربری همانند اتومبیل‌ها دارای سیستم صدای هشداری یا “بوق” هستند. به عنوان نمونه، در هواپیماهای متعلق به خانواده بوئینگ ۷۳۷، یک دکمه بوق در بخش پنل‌های بالایی نصب شده است. با این حال، در مقایسه با اتومبیل‌ها، خلبانان هواپیماها برای هشدار به دیگر وسایل نقلیه جهت جلوگیری از برخورد، از بوق استفاده نمی‌کنند.

حالا پرسش این است که چرا هواپیماها بوق دارند و در چه شرایطی از بوق هواپیما استفاده می‌شود؟ بیشتر مواقع استفاده از بوق در هواپیماها جهت اعلام اضطرار و هشدار به دیگر هواپیماها یا وسایل نقلیه دیگر در حالتی است که خطر برخورد وجود دارد. این اقدام به دلیل سرعت بالا و محدودیت‌های فضایی در فضای هوایی انجام می‌شود. بوق هواپیما به عنوان یک ابزار ارتباطی فوری و موثر در مواقع اضطراری عمل می‌کند تا از وقوع حوادث و برخورد‌های ناخواسته جلوگیری شود.

قبل از هر چیز، اهمیت دارد بدانید که صدای بوق هواپیماها، به طور کلی با صدای بوق اتومبیل‌های سنتی تطابق ندارد. در واقع، این صدا بیشتر به نظر یک هشدار و به نوعی مزاحمت‌آور شباهت دارد. در ماه مه سال ۲۰۱۹، خطوط هوایی KLM رویال داچ ویدیویی را منتشر کردند که در آن صدای بوق هواپیمای مسافربری شنیده می‌شد. به گفته این شرکت هواپیمایی، وقتی دکمه بوق فشار داده می‌شود، احساس می‌شود که سه قایق بخار از زیر هواپیما عبور می‌کنند.

بر اساس توضیحات ارائه‌شده توسط خطوط هوایی KLM، همه هواپیماها دارای یک دکمه تماس زمینی هستند که صدای آن به شکلی شبیه به بوق است. این دکمه در واقع یک کلید کوچک است که بر روی پنل بالای سر خلبان‌ها قرار دارد و همراه با یک کلید دیگر قرار دارد که خلبان‌ها از آن برای ارتباط با خدمه کابین استفاده می‌کنند.

کارکرد بوق در هواپیماهای مسافربری

موارد استفاده از بوق هواپیما

روی این دکمه کوچک، که بر روی پنل بالای سر خلبان قرار دارد، یکی از دو عبارت “GRD CALL” یا “GND” (بسته به مدل هواپیما) دیده می‌شود. به گفته هواپیمایی KLM، خلبانان از این دکمه تنها زمانی استفاده می‌کنند که می‌خواهند توجه فردی روی سکو را جلب کنند و برای تماس یا صدا کردن خدمه از بوق استفاده نمی‌کنند؛ چرا که احتمالاً خدمه این صدا را شنیده یا متوجه نمی‌شوند و نمی‌دانند چه اقدامی مورد نیاز است.

استفاده از بوق هواپیما تنها در شرایط اضطراری خاص اتفاق می‌افتد و بیشتر اوقات، خلبان اصلی که در هواپیما حضور ندارد، آن را به صدا نمی‌آورد. به جای اینکه خلبان اصلی از بوق برای ارتباط با زمین استفاده کند، خدمه زمینی هنگام انجام تعمیرات در کابین خلبان از این ابزار استفاده می‌کنند تا توجه همکارانشان در باند فرودگاه را جلب کنند.

در حالی که در اتومبیل‌ها بوق عمدتاً به عنوان یک سیستم هشدار عمل می‌کند، در هواپیما این فناوری به عنوان یک ابزار کاربردی مختص زمان تعمیر و نگهداری هواپیما در آشیانه به کار می‌رود.

کارکرد بوق در هواپیماهای مسافربری

چرا زیاد از بوق هواپیما استفاده نمی‌شود؟

خلبانان به طور عموم هیچ‌گاه از بوق هواپیما استفاده نمی‌کنند، چرا که این نیاز به آن‌ها نمی‌آید. با این حال، برخی از خلبانان در تجربیات خود اشاره کرده‌اند که اگر سعی کنند در حین آماده‌سازی برای پرواز از بوق استفاده کنند، احتمالاً صدای بوق در میان سر و صدای موتور هواپیما و صداهای محیط فرودگاه گم می‌شود و به گوش نمی‌رسد.

از طرف دیگر، در زمان پرواز هواپیما در آسمان، بوق هواپیما کار نمی‌کند، زیرا سیستم سیگنال‌دهی آن خاموش است.

بنابراین، هرچند بوق یک ابزار ارتباطی اساسی است، اما تنها روش ارسال سیگنال هواپیما و هشداردهی در مورد خرابی و نقص نیست. به منظور اطمینان از اینکه هواپیما و پرواز، ایمن‌ترین راه حمل و نقل را فراهم می‌کنند، هواپیماها معمولاً از نظر ایمنی، امکانات گسترده‌ای دارند.

برای مثال، هواپیماهای مدرن می‌توانند سیگنالی را ارسال کنند که صدایی شبیه به آژیر دارد و زمانی که سیستمی با مشکل روبه‌رو شده یا خطری از نوع آتش‌سوزی یا نقص دیگر رخ داده باشد، به مهندسان هشدار می‌دهد. همچنین، این سیگنال‌ها متنوع هستند تا مهندسان و تکنسین‌ها بتوانند دقیقاً بفهمند کدام سیستم با خطر مواجه شده است.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *