در رشتهکوه هیمالیا و در قله کوه اورست، فسیلهای متنوعی از موجودات دریایی کشف شدهاند. دلیل وجود این فسیلها در ارتفاعات بسیار بالای این قله بررسی میشود. قلههای بلند هیمالیا از قبیل اورست که ارتفاعی به اندازه ۸۸۴۸٫۸۶ متر دارد، در این رشتهکوه واقع شدهاند. ارتفاعات بالا باعث شده که هوا بسیار نازک و دما بسیار پایین باشد، زمین خشک و بدون پوشش گیاهی به رنگ قهوهای در این ارتفاعات دیده میشود و انگار که از زمانی که خلق شده است، همین طور باقی مانده است.
مشخص است که هیمالیا و اورست ناشی از برخورد صفحات قارههای اوراسیا و هند هستند. در اثر این برخورد، در قله اورست، سنگهای آهکی رسوبی به نام “سنگ آهکی ژومولانگما” یافت میشوند. در این سنگها، فسیلهای دریایی از دوران اردویسن که مربوط به ۴۸۸٫۳ میلیون تا ۴۴۳٫۷ میلیون سال پیش است، شناسایی میشود. این فسیلها از نوعهای مختلفی هستند از جمله تریلوبیتها، بازوپایان، صدفیان و زنبقهای دریایی.
گرچه قله اورست صدها مایل از نزدیکترین دریا فاصله دارد، اما اینجا فسیلهای دریایی یافت میشود. این امر سوالاتی را ایجاد میکند که چگونه ممکن است در ارتفاعات بلند هیمالیا، فسیلهای دریایی در چندین نقطه یافت شود؟
اگرچه برخی ادعاها در شبکههای اجتماعی این موضوع را به سوال میاندازند، اما این اثبات نمیشود که در گذشته سیل بزرگی جهان را فرا گرفته باشد. زیرا سنگهای رسوبی و فسیلهای دریایی باستانی حاکی از این است که قله اورست در گذشته زیر آب بوده است. علاوه بر این، وجود سنگها در ارتفاع ۸۰۰۰ متری از سطح دریا نشاندهنده این است که این سنگها بهطور قابل توجهی از سطح دریا بالاتر آورده شدهاند.
میلیونها سال پیش، یک واقعه زمینشناسی بزرگ به نام رانش قارهای رخ داد. در آن زمان، زمین به شکل فعلی خود وجود نداشت و بلکه ابرقارهها یا تودههای خشکی بسیار بزرگی شکل گرفته بودند که از قارههای کنونی تشکیل شده بودند.
هند قسمتی از گندوانالند (گندوآنا) بود، که شامل استرالیا، آفریقا، جنوبگان، هند و آمریکای جنوبی بود. حدود ۱۵۰ میلیون سال پیش، هند از گندوانالند جدا شد و به سمت شمال حرکت کرد و به اوراسیا نزدیک شد. دریای تِتیس که بین این دو توده زمین قرار داشت، زندگی غنی و متنوعی را داشت.
برخورد صفحات قارهای اوراسیا و هند حدود صد میلیون سال به طول انجامید، اما وقتی سرانجام رخ داد، با چنان قدرتی همراه بود که پوستههای متراکم هر دو با نیروی عظیمی به هم برخورد کردند و به سمت بالا آمدند، کوههایی را بوجود آوردند که از بستر دریا برخاسته بودند. این اتفاق به دلیل برخورد قدرتمند، باعث شکلگیری کوهستانهایی شد که در آنها فسیلهای دریایی در بلندترین کوههای جهان پیدا میشوند.
نظرات کاربران