مجله سیمدخت
0

ناسا از واقعیت مجازی برای آموزش مأموریت‌های ماه استفاده می‌کند

ناسا از واقعیت مجازی برای آموزش مأموریت‌های ماه استفاده می‌کند
بازدید 22

هنگامی که فضانوردان به ماه سفر کنند، آن‌ها به‌عنوان چشم‌ها، دست‌ها و مفسران در سطح ماه عمل خواهند کرد و به‌طور نزدیک با تیم‌های دانشمندان روی زمین همکاری خواهند داشت.

ناسا برای آماده‌سازی خدمه، کنترل‌کنندگان پرواز و تیم‌های علمی جهت مأموریت‌های آینده‌ی آرتمیس در سطح ماه، به واقعیت مجازی (VR) روی آورده است تا آموزشی دقیق، مقرون‌به‌صرفه و کاربردی ارائه دهد.

آماده‌سازی فضانوردان برای ماه

ترکیب دو جهان

در پاییز سال ۲۰۲۴، تیم زمین‌شناسی آرتمیس III به سرپرستی برت دِنِوی از آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز، در شبیه‌سازی مینی واقعیت مجازی (VR) خارج از وسیله نقلیه فضایی (EVA) در مرکز فضایی جانسون ناسا شرکت کردند.

در این شبیه‌سازی، تیم‌های علمی، مدیران پرواز و کنترل‌کنندگان مأموریت گرد هم آمدند تا عملیات پیاده‌روی علمی بر سطح ماه را تمرین کرده و روش‌های ارتباطی خود را با یکدیگر و با فضانوردان آینده آزمایش کنند.

متیو میلر، مهندس اکتشاف و یکی از مسئولان این شبیه‌سازی، گفت: “دو جهان در حال ادغام شدن هستند؛ جهان عملیاتی و جهان علمی، و این دو اکنون یکی می‌شوند.”

چرا ناسا از واقعیت مجازی استفاده می‌کند

آموزش‌های سنتی ناسا معمولاً شامل آزمایش‌های میدانی پیچیده‌ای است که ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها زمان ببرد و نیاز به تیم‌های بزرگ و برنامه‌ریزی دقیق دارد، اما واقعیت مجازی می‌تواند یک جایگزین چابک‌تر و سریع‌تر باشد، که به ناسا اجازه می‌دهد آموزش‌ها را با هزینه کمتر و بدون محدودیت‌های سفر و زمان اجرا کند. این فناوری به ناسا کمک می‌کند فضانوردان را برای فرود بر ماه در سریع‌ترین زمان ممکن آماده کند.

ناسا از واقعیت مجازی برای آموزش مأموریت‌های ماه استفاده می‌کند

مزایای واقعیت مجازی برای آموزش مأموریت‌های ماه

البته که آموزش‌های میدانی همچنان ضروری است، زیرا هیچ چیز جای لمس واقعی سنگ‌ها یا تجربه فعالیت‌های فیزیکی سخت پیاده‌روی فضایی را نمی‌گیرد، اما واقعیت مجازی مزایای منحصربه‌فردی دارد.

در شبیه‌سازی آرتمیس III VR Mini-Sim، ناسا از داده‌های واقعی سطح ماه که از یکی از سایت‌های نامزد فرود مأموریت آرتمیس III تهیه شده بود، استفاده کرد. این کار باعث شد تیم علمی بتواند بر اهداف مأموریت و برنامه‌ریزی مسیر حرکت فضانوردان در ماه تمرکز کند.

اِدی پاداک، مسئول فنی واقعیت مجازی در ناسا جانسون، و تیمش از داده‌های مأموریت مدارگرد شناسایی ماه (LRO) و اطلاعات مربوط به موقعیت‌های سیاره‌ای در طول زمان استفاده کردند تا یک محیط نرم‌افزاری واقع‌گرایانه از منطقه Nobile Rim 1 در نزدیکی قطب جنوب ماه بسازند.

در آزمایشگاه فناوری‌های غوطه‌ور پیشرفته ناسا در مرکز جانسون، دو عضو شبیه‌سازی شده‌ی خدمه از هدست‌های VR استفاده کردند تا پیاده‌روی‌های فضایی شبیه‌سازی‌شده را انجام دهند. در عین حال، فیلم‌ها و صداهای ضبط‌شده از دوربین‌های مجازی روی لباس‌های فضایی مستقیماً به اتاق کنترل ارسال شد، جایی که کنترل‌کنندگان پرواز و تیم‌های علمی ارتباطات واقعی زمینی را شبیه‌سازی کردند.

هماهنگی میان تیم‌ها

همکاری بین تیم‌های مختلف، یکی از مهم‌ترین بخش‌های مأموریت‌های فضایی است. تیم عملیات پرواز وظیفه دارد که خدمه و فضاپیما را ایمن نگه دارد و ریسک‌ها را به حداقل برساند، درحالی‌که تیم علمی به‌دنبال بیشترین اطلاعات ممکن از محیط ماه است، این نوع شبیه‌سازی‌ها کمک می‌کند تا این دو گروه بتوانند اهداف و روش‌های خود را هماهنگ کنند.

دِنِوی تیم کنترل پرواز را یک ماشین روان و کارآمد توصیف کرد و تأکید داشت که آن‌ها به‌شدت متعهد به حمایت از تیم علمی هستند. بسیاری از کنترل‌کنندگان پرواز آموزش‌های زمین‌شناسی دیده‌اند و در کلاس‌های تخصصی شرکت کرده‌اند تا درک بهتری از اهداف علمی مأموریت‌های آرتمیس داشته باشند.

او گفت:
“آن‌ها تلاش زیادی کرده‌اند تا اهداف علمی را درک کنند و تیم علمی نیز می‌خواهد مطمئن شود که یاد می‌گیرد چطور به بهترین شکل ممکن از تیم کنترل پرواز حمایت کند، زیرا ما هم چیزهای زیادی برای یادگیری داریم، این یک تجربه فوق‌العاده است که بتوانیم علم را با آن‌ها به اشتراک بگذاریم و ببینیم که چقدر مشتاق کمک به ما در اجرای آن هستند.”

آینده‌ی اکتشافات ماه

این شبیه‌سازی، تنها شروعی برای استفاده از واقعیت مجازی در مأموریت‌های آرتمیس است. در آینده، فناوری واقعیت ترکیبی (ترکیب واقعیت مجازی و دنیای واقعی) می‌تواند به فضانوردان این امکان را بدهد که اشیای واقعی را در کنار محیط‌های مجازی بررسی کنند.

اکنون که مدل منطقه‌ی Nobile Rim 1 در VR ساخته شده است، ناسا می‌تواند آن را بهبود داده و برای آموزش‌های مداوم خدمه مورد استفاده قرار دهد، چیزی که به‌سادگی در آزمایش‌های میدانی قابل تکرار نیست.

متیو میلر گفت: “ما در حال کشف مسائلی هستیم که بسیاری از افراد احتمالاً در ذهن خود داشتند که روزی باید به آن‌ها رسیدگی کنیم، اما حدس بزنید چه؟ آن روز همین حالاست. آینده همین الآن است.”

همزمان با نزدیک شدن ناسا به بازگرداندن فضانوردان به ماه از طریق مأموریت آرتمیس، آموزش مبتنی بر واقعیت مجازی به‌نظر می‌رسد که نقشی کلیدی در آماده‌سازی تیم‌های علمی و پروازی برای چالش‌های جذاب و مهم مطالعه‌ی محیط ماه و گسترش مرزهای اکتشافات فضایی بشر ایفا کند.


اگر این مقاله را دوست داشتید برای دریافت مقالات جذاب، محتوای اختصاصی و آخرین به‌روزرسانی‌ها در خبرنامه‌ی ما عضو شوید.

منبع مطلب: https://www.earth.com/news/nasa-is-using-virtual-reality-to-train-for-moon-missions/

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید