مجله سیمدخت
0

آنتی‌بیوتیک‌ها و خطر زوال عقل: آیا استفاده طولانی‌مدت خطرناک است؟

آنتی‌بیوتیک‌ها و خطر زوال عقل: آیا استفاده طولانی‌مدت خطرناک است؟
بازدید 10

محققان اعلام کرده‌اند که سالمندان مبتلا به عفونت می‌توانند بدون نگرانی از آسیب به سلامت مغزشان، آنتی‌بیوتیک مصرف کنند.

به نقل از مدیکال نیوز، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که آنتی‌بیوتیک‌ها به نظر نمی‌رسد که خطر زوال شناختی یا زوال عقل را در افراد مسن افزایش دهند.

دکتر «اندرو چان»، محقق ارشد از دانشکده پزشکی هاروارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه آنتی‌بیوتیک‌ها بیشتر در افراد مسن تجویز می‌شوند و این افراد در معرض خطر ابتلا به زوال شناختی قرار دارند، این یافته‌ها به آنها اطمینان می‌دهد که از این داروها با خیال راحت استفاده کنند.

محققان در توضیحات پس‌زمینه خود خاطرنشان کردند که در مطالعات گذشته، ارتباط بین سلامت روده و سلامت مغز مشاهده شده است. روده انسان حاوی تریلیون‌ها میکروارگانیسم است که برخی از آنها توانایی تقویت عملکرد مغز را دارند و برخی دیگر می‌توانند آن را تضعیف کنند.

چان افزود: پیش از این، تحقیقات نشان داده‌اند که آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند باعث اختلال در میکروبیوم روده شوند؛ همان جامعه‌ای از ارگانیسم‌های کوچک که در روده‌های ما زندگی کرده و به هضم غذا کمک می‌کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه مشخص شده است که میکروبیوم روده برای حفظ سلامت کلی و احتمالاً عملکرد شناختی اهمیت دارد، نگرانی‌هایی وجود داشت که آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است اثرات مضر طولانی‌مدت بر مغز بگذارند.

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۱۳۵۰۰ سالمند استرالیایی بالای ۷۰ سال را که در یک کارآزمایی بالینی شرکت کرده بودند و فواید سلامتی آسپرین با دوز پایین روزانه را آزمایش می‌کردند، بررسی کردند.

طبق گفته محققان، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در میان شرکت‌کنندگان از روی سوابق نسخه تعیین شد. حدود ۶۳ درصد از این افراد حداقل یک بار در طول یک دوره دو ساله از آنتی‌بیوتیک استفاده کرده بودند.

سپس، سلامت مغز سالمندان برای پنج سال پیگیری شد. در این مدت، آنها به طور منظم تست‌های عملکرد مغزی انجام دادند که مهارت‌هایی مانند حافظه، توجه، عملکرد اجرایی، زبان و استدلال را ارزیابی می‌کرد.

در طول این دوره، بیش از ۴۶۰ نفر دچار زوال عقل و نزدیک به ۲۶۰۰ نفر دچار اختلال شناختی شدند.

نتایج نشان می‌دهد که محققان هیچ تفاوتی در عملکرد شناختی بین افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف کرده بودند و افرادی که از آن استفاده نکرده بودند، مشاهده نکردند.

علاوه بر این، به گفته محققان، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها پس از تعدیل سایر عوامل خطر زوال مغز، با اختلال شناختی یا زوال عقل ارتباطی نداشت.

محققان تأکید کردند که تحقیقات بیشتری برای اطمینان از عدم ارتباط بین آنتی‌بیوتیک‌ها و زوال شناختی مورد نیاز است.

بیشتر بخوانیم: مقاومت باکتری به آنتی‌بیوتیک: یک چالش زیستی بزرگ، بیشتر از ایدز و مالاریا به انسان آسیب می‌رساند!

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید