مجله سیمدخت
0

آرایش و خواب | چرا نباید با آرایش خوابید؟

بازدید 148

خوابیدن بدون پاک کردن آرایش و شستن صورت، اثرات مخربی روی پوست شما می‌گذارد. در ادامه می‌خواهیم درباره‌ی مضرات خوابیدن با آرایش صحبت کنیم. پاک کردن آرایش برای ما خانم‌ها، گاهی می‌تواند مانند یک عذاب باشد. بارها شده که گفته‌ایم «با یک‌بار هیچ اتفاقی نمی‌افتد» و خوابیده‌ایم. شاید حتی عده‌ای این کار را به یک عادت تبدیل کرده‌اند. اگر چنین عادتی دارید، مراقب باشید! این عادت می‌تواند موجب پیری زودرس شما خواهد شد.

مضرات خوابیدن با آرایش چیست؟

چرا نباید با آرایش خوابید؟

خوابیدن با آرایش چه ضررهای دیگری دارد؟ بیایید پاسخ این سوال را با‌هم مشاهده کنیم.

بسته شدن منافذ پوست

بزرگ‌ترین ضرر خوابیدن با آرایش، مسدود شدن منافذ پوست می‌باشد. اکثر محصولات آرایشی حاوی عناصری چون سیلیکون هستند که منافذ پوست را مسدود می‌کند. وقتی حفره‌ها و منافذ پوست بسته شوند، پوست دچار ناهمواری می‌شود. اگر مستعد آکنه هم باشید، می‌تواند موجب بروز جوش و آکنه شود.

خشکی پوست

زمانی که شما با آرایش می‌خوابید، صبح روز بعد پوست خود را خشک و پوسته پوسته می‌بینید. حتی اگر سریع صورت خود را بشویید و از کرم‌های مرطوب کننده قوی استفاده کنید. خشک شدن پوست انعطاف آن را کاهش می‌دهد. در نتیجه خطوط روی صورت هنگام خندیدن و اخم کردن عمیق‌تر می‌شوند.

مواد آرایشی سنگین، مثل کرم‌ پودرها، جلوی رطوبت‌رسانی به پوست را می‌گیرند و باعث خشکی آن می‌شوند. گاهی نیز حساسیت به این مواد باعث قرمزی و خارش می‌شود که خود زمینه‌ساز خشکی پوست است.

کدر شدن پوست

خوابیدن با آرایش، علاوه بر ایجاد خشکی، شادابی پوست را نیز از بین می‌برد. ظاهری کدر ایجاد می‌کند. بنابراین، اگر می‌خواهید پوست شما شب، هنگام خواب، بازسازی خودش را به خوبی انجام دهد، باید از تمیز شدن کامل منافذ پوست خود مطمئن شوید.

جوش زدن

خوابیدن با آرایش باعث باقی ماندن آلودگی‌ها و سلول‌های مرده روی سطح پوست شما می‌شود. مسدود شدن منافذ پوست اط طریق این موارد به التهاب مزمن و ایجاد جوش منجر می‌شود.

پیری زودرس و تخریب کلاژن

عوارض خوابیدن با آرایش شاید در جوانی خود را روی پوست نشان ندهد؛ اما در میانسالی پوستی به نسبت چروکیده‌تر از همسالان خود خواهید داشت.

آرایش روی صورت به رادیکال‌های آزاد محیط که اغلب ناشی از آلودگی‌های محیطی‌اند می‌چسبد. بنابراین، خوابیدن با آرایش و پاک‌نکردن آن به این ناخالصی‌های مضر فرصت بیشتری برای آسیب به پوست شما می‌دهد. رادیکال‌های آزاد کلاژن را تجزیه می‌کنند و تجزیه کلاژن به‌مرور زمان به ایجاد چین‌وچروک، خطوط ریز روی پوست و پیری زودرس منجر می‌شود.

خشکی چشم و التهاب پلک

یکی از اصلی‌ترین عوارض با ریمل خوابیدن، انسداد غدد اشکی چشم است. چرا که باقی ماندن لوازم آرایشی روی چشم، غدد اشکی چشم و فولیکول‌های مو را مسدود می‌کند. در نتیجه خطر ابتلا به خشکی چشم نیز افزایش می‌یابد. همچنین پوست پلک را تحریک می‌کنند که باعث التهاب پلک می‌شود. 

خوابیدن با خط چشم نیز احتمال عفونت چشم را بالا می‌برد. به هر حال ممکن است در طول شب چشم خود را بمالید و این ترکیب وارد چشم شود. دور پلک نیز ممکن است ایجاد حساسیت کند.

ریزش مژه‌ها

ریمل‌های ضدآب باعث بروز کشش در ریشه مژه، ریزش و کم‌پشتی مژه می‌شود. حتی اگر ریمل ضدآب هم نباشد، تماس مژه با بالش یا مالیدن چشم باعث تضعیف ریشه مژه و در درازمدت موجب ریزش آن می‌شود.

پیشنهاد ما برای شما این است که دستمال‌های مرطوب پاک‌کننده‌ی را کنار تخت‌تان بگذارید. تا وقتی به رخت‌خواب می‌روید، به شما یادآوری کنند که آرایش خود را پاک کنید. حتی می‌توانید برای این منظور، آلارم در گوشی همراهتان تنظیم کنید.

ترک خوردن و خشکی پوست لب

پاک نکردن مواد آرایشی از روی لب به هنگام خواب، رطوبت لب‌ها را از بین می‌برد. اجازه تنفس را نیز به لب‌ها نمی‌دهد. این امر سبب خشکی لب‌ها می‌شود. اصلاحاً ترک می‌خورند.

آلوده شدن بالش

عواقبی که خوابیدن با آرایش برای پوست شما ایجاد می ‌کند، یک طرف ماجراست. در‌حالی که آلوده شدن بالش شما در طرف دیگر مضرات آن قرار می‌گیرد. اگر بقایای آرایش روی بالش شما باقی بماند، تقریباً به اندازه باقی ماندن آن روی صورت شما برای پوست‌تان مضر است. حتماً روبالشی خود را به طور مرتب بشویید. در وهله‌ی اول، سعی کنید از باقی ماندن آرایش روی پوست خود جلوگیری کنید.
مضرات خوابیدن با آرایش چیست؟همانگونه که در مطالب بالا ذکر شد، اثرات و نتایج خوابیدن با آرایش صورت برای پوست، مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. ریزش مژه‌ها، افزایش چین و چروک‌ها ،پیری پوست، کدر شدن رنگ پوست و از بین رفتن شفافیت و شادابی آن از جمله مضرات آن می‌باشد. پاک‌کردن آرایش فقط چند دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت؛ اما در عوض سلامتی و شادابی پوستتان را به شما هدیه می‌دهد.

راه‌حل بسیار ساده است. به یک روتین پوستی متعهد باشید. چرا که در خواب عمیق، ترشح هورمون‌هایی مانند هورمون رشد و ملاتونین (که سرعت بازسازی سلولی را می‌افزایند) افزایش می‌یابد. پاک‌کردن آرایش و استفاده از مرطوب‌کننده‌های مفید روی پوست کمک‌تان می‌کند تا فرآیندهای ترمیم و بازسازی سلول‌های پوست به‌طور کامل انجام می‌شوند.

برای سلامت پوست و چشم‌هایتان ارزش قائل شوید و هر شب قبل از خواب آرایش‌تان را پاک کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید