مجله سیمدخت
0

علت‌های اصلی مرگ و میر در ایران

علت‌های اصلی مرگ و میر در ایران
بازدید 87

رئیس دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: سرطان به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل موجب مرگ و میر در کشور شناخته می‌شود.

به گزارش منبع خبری مشرق، سرطان از جمله بیماری‌های رایج است که تاکنون جمعیت زیادی را در مناطق مختلف جغرافیایی جهان به خود مشغول کرده است. این بیماری یکی از انواع مشکلات سلامتی است که از یک نقطه در بدن شروع شده و در صورت تشخیص دیرهنگام، می تواند بر سایر اعضاء و اندام‌های بدن فرد نیز تاثیرگذار باشد. بنابراین، افزایش آگاهی و دانش عمومی در مورد این بیماری ضروری است.

گرچه نام سرطان همواره همراه با وحشت و نگرانی بسیار برای بیمار و خانواده‌اش همراه است، اما پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه درمان این بیماری در دهه‌های اخیر نشانگر امید برای مقابله با آن است. اهمیت این موضوع بیشتر تاکید بر داشتن اطلاعات کافی و شناخت ویژگی‌های این بیماری است.

سرطان به عنوان یک طیف گسترده از بیماری‌ها، انواع مختلفی را شامل می‌شود و سلول‌های بیمار به ناپایداری و تقسیم زیاد تمایل دارند، که در نتیجه بافت‌های اطراف را فرا می‌گیرند. این بیماری می‌تواند از هر نقطه‌ای در بدن فرد شروع شده و پیشرفت یابد، زیرا بدن انسان از تریلیون‌ها سلول تشکیل شده است.

در شرایط عادی، سلول‌ها به ترتیب رشد کرده و تقسیم می‌شوند تا سلول‌های جدیدی ایجاد شود. اما در مواقعی که سرطان آغاز می‌شود، این فرآیند دچار اختلال شده و سلول‌های پیر و آسیب‌دیده به جای مرگ، زنده می‌مانند. این سلول‌های اضافی ممکن است بدون کنترل و توقف تقسیم گسترش یابند و در نهایت منجر به ایجاد تومورها شوند.

کوروش اعتماد، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، در همایش علمی کشوری به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان، در مورد برنامه ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان و روده بزرگ سخن گفت. او به تجربه موفق در برنامه پویش ملی سلامت و غربالگری فشارخون و دیابت اشاره کرد و بر اهمیت مشارکت حداکثری مردم در این برنامه‌ها برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان تأکید کرد.

اعتماد تأکید کرد که مسئله پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان جزء اولویت‌های کاری مراقبین سلامت می‌باشد. او با بیان اینکه سرطان یکی از علت‌های اصلی مرگ و میر در کشور است، اظهار داشت که اقدامات پیشگیری از سرطان از طریق ترویج سبک زندگی سالم، غربالگری و آموزش امکان‌پذیر است. همچنین، تشخیص زودهنگام سرطان نقش مهمی در افزایش شانس بقا و بهبودی بیماران ایفا می‌کند.

در ادامه، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت به تفصیل به برنامه ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پرداخت و بیان کرد که این برنامه به منظور کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور تدوین شده است. این برنامه شامل اقداماتی چون غربالگری سرطان پستان و روده بزرگ، آموزش به جامعه و ارتقای کیفیت خدمات تشخیصی و درمانی می‌باشد.

اعتماد در ادامه به مسئله سالمندی جمعیت اشاره کرد و توضیح داد که با بالا رفتن سن و سالمندی، احتمال ابتلا به سرطان نیز افزایش می‌یابد و این واقعیت در سال‌های آینده به افزایش موارد سرطان منجر خواهد شد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *