مجله سیمدخت
0

تیروئید کم کار قابل درمان است؟

تیروئید کم کار قابل درمان است؟
بازدید 87

بیماری کم کاری تیروئید به دلیل کاهش ترشح ناکافی و مناسب برخی هورمون‌ها توسط غده تیروئید ایجاد می‌شود. این وضعیت با علائمی همچون عدم تحمل سرما، کاهش تعداد و شدت حرکات، خشکی پوست، ضعف و خستگی، مشکلات گوارشی از جمله یبوست، کاهش قابلیت حافظه، خواب آلودگی در طول روز، و بی‌حسی در دست و پا همراه است. برای درمان کم کاری تیروئید، می‌توان از داروهای مصنوعی یا گیاهی و انواع دمنوش‌ها استفاده کرد.

مهم است بدانید که کم کاری تیروئید قطعاً قابل درمان نیست و درمان نهایی برای آن وجود ندارد. اما با استفاده از داروهای مناسب، می‌توان علائم این بیماری را کنترل کرده و سطح هورمون‌های مورد نیاز بدن را تنظیم کرد. در دوران بارداری، کنترل و تنظیم سطح هورمون‌های غده تیروئید بسیار اهمیت دارد، زیرا عدم تعادل در این هورمون می‌تواند با مشکلاتی برای مادر و نوزاد همراه باشد. بنابراین، در صورت کم کاری تیروئید در زمان بارداری، استفاده از داروهای مصنوعی تحت نظر پزشک ضروری است.

تیروئید کم کار قابل درمان است؟

درمان کم کاری تیروئید: گامی به سوی سلامتی

هنگامی که غده تیروئید نتواند به اندازه کافی هورمون تیروئید را تولید کند تا با نیازهای بدن هماهنگ شود، بیماری تیروئید به وجود می‌آید. هورمون‌های مهم غده تیروئید شامل تری‌یدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) هستند. این هورمون‌ها نقش مهمی در تنظیم مصرف انرژی، تولید گرما و رشد بدن دارند. افزایش تولید هورمون تیروئید منجر به پرکاری تیروئید می‌شود که ممکن است به علائمی مانند اضطراب و بی‌خوابی منجر شود. برای تشخیص و مانیتور کردن بیماری تیروئید، می‌توان از آزمون‌های مختلفی استفاده کرد که اکنون می‌توان آن‌ها را به راحتی و با هزینه کم در منزل انجام داد.

در صورت کمبود هورمون تیروئید، شخص ممکن است به کم‌کاری تیروئید مبتلا شود که ممکن است با علائمی چون خستگی، افسردگی، کاهش وزن و… همراه باشد. برای درمان هر دو شرایط، نیاز است که نشانه‌ها را تشخیص داده و سپس به شیوه‌های مربوط به هر کدام اقدام کرد. برای کمک به درمان کم‌کاری تیروئید، از داروهایی مانند لیوتیرونین (سیتومل) و لووتیروکسین (سینتروئید، لوو تیروئید و لووکسین) استفاده می‌شود. پزشکان معمولاً پس از شروع مصرف داروها، تست‌های خون را برای ارزیابی دقیق‌تر دوز مورد نیاز تجویز می‌کنند.

افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید باید هرگز بدون تجویز پزشک داروهایشان را تغییر ندهند یا قطع کنند. هرچند ممکن است برای کمک به مداوا از روش‌های سنتی نیز استفاده شود، اما برای کنترل کامل سطح هورمون‌ها، استفاده از داروها ضروری است.

داروی کم کاری تیروئید: راهی برای بازگشت به تعادل

تیروئید کم کار قابل درمان است؟

علت کم‌کاری تیروئید این است که غده تیروئید به میزان کافی هورمون‌های T3 و T4 را تولید نمی‌کند، یا هورمون‌های تولید شده کارایی لازم را ندارند. بنابراین، داروهای کم‌کاری تیروئید برای تنظیم ترشح هورمون‌های T3 و T4 مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برای تنظیم ترشح هورمون T3 یا یدوتیرونین، از قرص‌های لیوتیرونین با نام تجاری سیتومل و قرص تیروکسین استفاده می‌شود. برای تنظیم ترشح هورمون T4 یا تیروکسین، از قرص لووتیروکسین با نام تجاری سینتروئید و قرص‌های لوو تیروئید و لووکسیل استفاده می‌شود.

هرکدام از این داروها دارای عوارضی در کنار آثار مفید خود هستند. اما در تمامی موارد، باید مطابق دوز تجویزی پزشک از آن‌ها استفاده شود و قطع یا تغییر دوز مصرفی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. استفاده از این داروها به درمان قطعی کم‌کاری تیروئید نمی‌پردازد، بلکه با تنظیم سطح هورمون‌های مورد نیاز و در واقع تولید هورمون مصنوعی، میزان این هورمون‌ها در بدن را کنترل می‌کنند و درمانی اتفاق نمی افتد.

طب سنتی و کم کاری تیروئید: راهکارهای طبیعی برای بهبود علائم

تیروئید کم کار قابل درمان است؟

به یاد داشته باشید که در صورت ظهور علائمی و احساس درد، حتماً به پزشک مراجعه کنید و خودسرانه اقدام به مصرف داروهای گیاهی و خودسر نکنید.

برای درمان کم‌کاری تیروئید، می‌توان از روش‌های سنتی و گیاهی زیر استفاده کرد تا هورمون‌های T3 و T4 در بدن تولید شوند. برخی از این روش‌ها عبارتند از:

– استفاده از روغن نارگیل: روغن نارگیل باعث تقویت عملکرد غده تیروئید و بهبود سیستم متابولیسم بدن می‌شود. مصرف 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل در یک لیوان شیر می‌تواند به درمان کم‌کاری تیروئید کمک کند.

– جلبک دریایی: جلبک دریایی یک منبع غنی از ید است. می‌توان از مکمل‌های جلبک دریایی برای درمان کم‌کاری تیروئید استفاده کرد.

– مصرف سرکه سیب: برای درمان کم‌کاری تیروئید با استفاده از سرکه سیب، کافی است 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب گرم و مقدار کمی عسل مخلوط کرده و مصرف کنید.

– استفاده از روغن ماهی: استفاده از روغن ماهی و یا مکمل‌های آن برای درمان کم‌کاری تیروئید بسیار مفید است.

تأثیر دمنوش در کم کاری تیروئید

استفاده از دمنوش‌های مناسب می‌تواند به درمان کم‌کاری تیروئید کمک کند. این دمنوش‌ها شامل:

– دمنوش زنجبیل: برای افرادی که با کم‌کاری تیروئید مبتلا هستند، می‌توانند گیاه زنجبیل را دم کرده و روزانه یک تا دو لیوان از این دمنوش با طعم گرمش را مصرف کنند.

– دمنوش دارچین: دارچین یکی از گیاهانی است که طبیعت گرمی دارد و می‌تواند سرعت سوخت و ساز و متابولیسم بدن را افزایش دهد. مصرف دمنوش دارچین می‌تواند با کنترل سطح قند خون به کنترل ترشحات هورمونی غده تیروئید کمک کند.

– دمنوش رازیانه: رازیانه یکی از گیاهانی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و به مقابله با کم‌کاری تیروئید کمک می‌کند.

– دمنوش شیرین‌بیان: این گیاه همچنین می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی و کنترل سطح هورمون‌های بدن موثر باشد.

– دمنوش جینسینگ: گیاه جینسینگ با داشتن مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان می‌تواند در رفع خستگی ناشی از کم‌کاری غده تیروئید تاثیرگذار باشد.

– دمنوش گیاه پنبه‌دانه: این گیاه حاوی مقدار زیادی امگا 3 و اسیدهای چرب است که می‌توانند در درمان کم‌کاری تیروئید موثر باشند، مانند اسیدهای چرب موجود در روغن ماهی.

-دمنوش تخم کتان :این دمنوش نیز مانند پنبه دانه دارای مقدار زیادی امگا 3 است که در درمان کم کاری تیروئید می تواند مفید باشد.

راه های ایمن برای درمان کم کاری تیروئید در بارداری

کم‌کاری تیروئید در دوران بارداری ممکن است منجر به عوارض مختلفی مانند کم‌خونی، نارسایی قلبی، کاهش ضریب هوشی، اختلالات روانی و حرکتی و… بر روی کودک تأثیر بگذارد. با توجه به تغییرات هورمونی در این دوره، کم‌کاری تیروئید از جمله بیماری‌های رایج است. علائمی همچون خستگی، یبوست، افسردگی، کم‌حوصلگی، ورم دست و پا، افزایش وزن، ریزش مو، مشکلات پوستی و… همه از علائم این بیماری در دوران بارداری هستند.

پس از تشخیص کم‌کاری تیروئید در دوران بارداری، باید برای درمان این وضعیت، با توجه به نتایج آزمایشات، به سرعت درمان هورمونی را تحت نظر پزشک انجام داد. استفاده از داروی لووتیروکسین برای درمان کم‌کاری تیروئید در بارداری ایمن است و توصیه می‌شود.

رژیم غذایی مناسبی که حاوی مقدار کافی ید باشد از جمله مصرف انواع ماهی، میگو، انواع سبزی، لبنیات، تخم‌مرغ و نمک یددار در دوران بارداری برای درمان کم‌کاری تیروئید در زنان توصیه می‌شود.

تیروئید کم کار قابل درمان است؟

آیا میتوان به طور قطع تیروئید کم کار را درمان کرد؟

تیروئید کم‌کاری، یک درمان قطعی و 100٪ مطمئن ندارد؛ بلکه می‌توان با استفاده از داروهایی که سطح ترشح هورمون‌های T3 و T4 را که سبب کم‌کاری تیروئید می‌شوند، تنظیم کرد. استفاده از انواع قرص‌ها و داروهای گیاهی، به همراه رژیم غذایی مناسب، می‌تواند باعث شود که سطح هورمون‌های مورد نیاز در مرزهای قابل قبول و تحت کنترل باشد.

داروهای درمان کم‌کاری تیروئید به هیچ وجه نباید به صورت خودسرانه و بدون نظارت پزشک مصرف شود. پزشک با بررسی وضعیت بیمار، دوز مصرفی هر کدام از داروها را تعیین خواهد کرد. تغییر دوز مصرفی یا قطع داروهایی که برای درمان تیروئید کم‌کاری استفاده می‌شوند، می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد و به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

برای مطالعه مطالب بیشتر درباره سلامتی با ما همراه باشید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید