مجله سیمدخت
0

تور لیدر کیست و راهنمای تور چه وظایفی دارد؟

تور لیدر کیست و راهنمای تور چه وظایفی دارد؟
بازدید 48

آیا می‌دانید تورلیدر چه کسی است و چه وظایفی دارد؟ آیا میدانید تورلیدر و راهنمای تور اصولا وظایف متفاوتی دارند و این دو مفاهیم مترادف نیستند؟ یک تورلیدر چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد و چه روحیاتی برای این شغل ضروری است؟ و اگر می‌خواهید بدانید چگونه می‌توانید به تورلیدری برسید، با ما همراه باشید.

احتمالا شما هم مانند بسیاری از افرادی که به دنبال ماجراجویی و سفر هستند، به فکر شغل تورلیدری افتاده‌اید. اما اطلاعات دقیقی درباره این شغل ندارید و نمی‌دانید آیا شما برای این کار مناسب هستید یا خیر!

در این مقاله به طور کلی به مفهوم تورلیدری، وظایف آن و ویژگی‌ها و روحیات مورد نیاز برای این شغل پرداخته خواهد شد.

آشنایی با تورلیدر و راهنمای تور کیست و چه وظیفه‌ای دارد؟تور لیدر کیست و راهنمای تور چه وظایفی دارد؟

تورلیدر فردی است که مسئولیت هدایت گروه مسافران در طول تور را بر عهده دارد. به عبارت دیگر، او مسئول اجرای سفر بر اساس برنامه‌ای است که آژانس تدوین کرده و مسافران برای آن پرداخت کرده‌اند. تورلیدر نه تنها سرپرست گروه است، بلکه مسئولیت هماهنگی با اقامتگاه، راننده، راهنما و دیگر ارائه‌دهندگان خدمات سفر را بر عهده دارد. وظیفه رفع هر گونه مشکل یا ناهنجاری نیز به عهده وی است.

راهنمای تور فردی است که در سفر مسئول اطلاع‌رسانی به مسافران بوده و نقش اساسی در کیفیت سفر آن‌ها دارد. یک راهنما باید دارای دانش کافی در زمینه برگزاری سفر، مقاصد و مسیرها باشد.

اکنون با تخصص‌دهی در زمینه‌های مختلف سفر، ضروری است که راهنمای تور دارای آموزش مربوط به زمینه خاص خود باشد.

راهنمای تور با تور‌لیدر چه تفاوتی دارد؟تور لیدر کیست و راهنمای تور چه وظایفی دارد؟

اگرچه در ایران این دو واژه معمولاً به یک معنی استفاده می‌شوند، اما دو تعریف متفاوتی دارند و مسئولیت‌های مختلفی را برعهده دارند. گاهی اوقات اتفاق می‌افتد که یک فرد هم تور لیدر و هم راهنمای تور باشد، اما باید توجه داشت که این دو نقش از هم متمایز هستند و آژانس‌های مسافرتی برای هر کدام اختصاصی صادر می‌کنند.

تورلیدر (Tour Leader) واقعاً فردی است که سرپرستی و مدیریت تور را بر عهده دارد. او مسئولیت سفر و راهنمایی مسافران را بر عهده دارد. این لازم نیست که همیشه در دسترس مسافران باشد یا از تمام جزئیات مسیر مسلط باشد.

راهنمای تور (Tour Guide) کسی است که مسئولیت توضیح دادن اطلاعات درباره‌ی مکان‌های دیدنی و مقصدهای سفر را دارد. او باید به طور کامل با مسیر و مقصد آشنا باشد و در هر لحظه برای مسافران در دسترس باشد.

اما باید توجه داشت که وظایف این دو نقش گاهی از هم پوشیده و شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند. به همین دلیل گاهی از این دو واژه به صورت مترادف استفاده می‌شود. در برخی موارد، آژانس‌ها ممکن است وظایف هر دو را به یک فرد اختصاص دهند، به این معنی که دو فرد جداگانه برای هر نقش معین نشوند و یک فرد مسئولیت هر دو را بر عهده داشته باشد. این موضوع بستگی به سیاست‌های هر آژانس و توافقات با فرد مربوطه دارد.

راهنمای جامع برای ورود به حرفه تورلیدری

در اجمال، هر فردی می‌تواند به عنوان راهنما یا تورلیدر فعالیت کند، اما برای رسیدن به موفقیت در این حرفه، نیاز به داشتن ویژگی‌ها و علایق مناسب است. ویژگی‌های یک راهنما شامل علاقه به یادگیری، شناخت فرهنگ‌ها، آشنایی با افراد مختلف و عشق به سفر است. برای موفقیت در این زمینه، راهنما باید از وظایفش لذت ببرد و احساس کسالت نکند، زیرا او باید به دیگران انرژی بدهد و آنها را در روحیه خوبی نگه دارد.

همچنین، یک راهنما باید با سختی‌های این شغل آشنا باشد و صبوری کند. هماهنگی با افراد مختلف با روحیات گوناگون ممکن است چالش‌برانگیز باشد، اما این مهارت اساسی است که یک راهنما باید آن را به صورت حرفه‌ای داشته باشد.

راز تبدیل شدن به یک تورلیدر حرفه‌ای چیست؟تور لیدر کیست و راهنمای تور چه وظایفی دارد؟

اگر به یاد داشته باشید، قبلاً هر فردی که به سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری علاقمند بود، به طور معمول مطالعاتی درباره جاذبه‌های منطقه‌ای را انجام می‌داد و سپس بدون مشکلی تورها را برگزار می‌کرد. اما به دلیل خطرات و پیامدهای منفی آن، لازم شد که قوانینی تدوین شود که افراد برای برگزاری تورها از طریق سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، کارت راهنمای تور را دریافت کنند.

به این منظور، موسسات آموزشی مختلفی زیر نظر سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تشکیل شدند تا آموزش‌های استاندارد راهنمای تور و تورلیدری را ارائه دهند. افراد پس از گذراندن دوره‌ها و قبولی در آزمون‌های داخلی و آزمون جامع، کارت راهنمای تور را دریافت می‌کنند که با آن، مجوز برگزاری تور به عنوان راهنما را دریافت می‌کنند.

با توجه به نیازهای رو به افزایش صنعت گردشگری و سفر، هر سال دوره‌های جدیدی به این آموزش‌ها اضافه می‌شوند که این نشان از پیشرفت در زمینه تخصص و توسعه این صنعت است. برخی از دوره‌های موجود شامل: دوره‌های راهنمای تور ایرانگردی و جهانگردی، راهنمای تور طبیعت‌گردی، راهنمای تور پرنده‌نگری، راهنمای تور کوهستان، راهنمای تور زمین‌گردشگری، راهنمای تور کودک، راهنمای تور دوچرخه‌سواری و دوره مدیریت فنّی آژانس‌های مسافرتی می‌باشد.

اگر عاشق سفر هستید از مطالب مجله سیمدخت در حوزه مسافرت بازدید نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید