مجله سیمدخت
0

آیا ماست می‌تواند قند خون را کنترل کند؟

آیا ماست می‌تواند قند خون را کنترل کند؟
بازدید 79

خریداران مواد غذایی با چشمان تیزبین ممکن است اخیراً برچسب‌های جدیدی را در قفسه‌های فروش لبنیات در ایالات متحده مشاهده کرده باشند. این برچسب‌ها ماست را به عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ تبلیغ می‌کنند.

به دلیل اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا، تولیدکنندگان ماست مجاز به ادعاهایی هستند، حتی اگر شواهد آن‌ها محدود باشد. اما توافق علمی در این زمینه وجود ندارد، با این حال برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف حداقل ۲ فنجان ماست در هفته ممکن است خطر ابتلا به بیماری دیابت را کاهش دهد.

به طور عملی، سازمان غذا و داروی آمریکا، در مواجهه با ادعاهایی که با پشتوانه علمی کافی ارائه نمی‌شوند، یک سیاست خاص را رعایت می‌کند. این سازمان اجازه می‌دهد تا شرکت‌ها ادعاهای خود را مطرح کنند، اما ضرورت دارد که در برچسب محصولاتشان هشداری واضح برای جلوگیری از گمراهی مردم مشخص شود.

این سیاست از سال ۲۰۰۰ برای مکمل‌های غذایی و از سال ۲۰۰۲ برای مواد غذایی اجرا می‌شود. در گذشته، سازمان غذا و داروی آمریکا با شکایاتی روبرو شده که اصرار بر استانداردهای علمی مشترک را به چالش می‌کشیدند.

در این پرونده‌های قضایی، وکلای شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی با موفقیت اظهار کردند که اصرار بر استانداردهای علمی مشترک، حق آزادی بیان تضمین‌شده در قانون اساسی ایالات متحده را نقض می‌کند.آیا ماست می‌تواند قند خون را کنترل کند؟

پس از این حکم، سازمان غذا و داروی آمریکا تصمیم گرفت به جای پیگیری مسایل قانونی، یک سیستم دسته‌بندی مستقل راه‌اندازی کند. در این سیستم، محصولاتی که ادعا می‌شود مصرف آن‌ها خطر ابتلا به بیماری را کاهش می‌دهد، برای دریافت مجوز، باید اثبات قابل قبولی از اجماع علمی بین کارشناسان متخصص ارائه دهند.

محصولاتی که مجوز مذکور را دریافت کرده‌اند، ممکن است شامل برخی انواع کاکائو باشند که می‌توانند خطر بیماری قلبی را کاهش دهند، یا آب توت‌خرس‌هایی که به ادعای تولیدکننده، می‌توانند خطر ابتلا به عفونت‌های مکرر دستگاه ادراری را در زنان کاهش دهند.

شعبه شرکت فرانسوی لبنیاتی “دانون” در ایالات متحده، تولید کننده چندین برند مشهور ماست، در سال ۲۰۱۸ از سازمان غذا و داروی آمریکا درخواست دریافت مجوز برای ادعای “سلامت واجد شرایط” برای محصولاتش کرد.

این شرکت مطالعات خود را ارائه داده که نشان می دهد خوردن ماست در طولانی مدت باعث کاهش نشانگرهایی مرتبط با بروز دیابت می شود. هرچند، سازمان غذا و داروی آمریکا تأیید کرده که “شواهد معتبر”ی درباره فواید مصرف ماست به عنوان یک غذای کامل وجود دارد، اما این تأیید بر اساس وجود مواد مغذی خاص در ماست نیست.

به طور خلاصه، هیچ مدرک مستقیمی برای اثبات این موضوع که مصرف ماست می تواند از بروز دیابت جلوگیری کند، وجود ندارد. تنها شواهد ضعیفی وجود دارد که این ایده را پشتیبانی می کند که خوردن ماست ممکن است با کاهش نشانگرهای زیستی خاصی که با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط هستند، همراه باشد.

همزمان با این، منتقدان نیز ادعاهای شرکت لبنیاتی دانون را مورد سؤال قرار داده و اظهار کرده‌اند که یافته‌های ادعایی این شرکت بر اساس آزمایش‌های تصادفی با استانداردهای علمی منطقی تأیید نمی‌شود که بتواند اثبات کند آیا مصرف ماست واقعاً خطر دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد یا خیر.

یک سازمان بهداشتی به نام مرکز علوم برای منافع عمومی تأکید دارد که زمانی که یک بیماری به کل رژیم غذایی فرد مرتبط است، نمی‌توان به تنهایی یک ماده غذایی را با کاهش خطر ابتلا به آن بیماری مرتبط کرد.

این سازمان بیان می‌کند که استفاده از برچسب‌هایی که به مصرف یک ماده غذایی به عنوان کاهنده خطر ابتلا به یک بیماری اشاره می‌کنند، ممکن است خود برخی افراد را در معرض خطر ابتلا به آن بیماری قرار دهد، زیرا افراد ممکن است به دلیل این تشویق‌ها به مصرف انواع ماست‌های شیرین با افزودنی‌های قندی متمایل شوند.

ماریون نستل، کارشناس مواد غذایی، ادعاهای بهداشتی بر اساس شواهد محدود را “آشکارا مضحک” خوانده است.

اگر شما هم از داشتن دیابت رنج می‌برید، این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *