مجله سیمدخت
0

2024 Operation Galuga: سفری نوستالژیک به دنیای Contra

Operation Galuga: سفری نوستالژیک به دنیای Contra
بازدید 69

نزدیک به چهل سال پس از انتشار بازی کنترا، کونامی با عرضه نسخه ریمیک این اثر، ما را به دوران کودکی خود بازگرداند و به یادآوری کرد که چرا کنترا یکی از محبوب‌ترین بازی‌های اکشن دوران خود بود. این سفر در زمان، با وجود تمامی چیزهایی که انتظارش را داشتیم، گران‌تر و کوتاه‌تر از آنچه پیش‌بینی می‌شد، بود.

Operation Galuga

دوران کودکی ما، جایی که خودمان را “گیمر” می‌دانیم، با انبوهی از بازی‌هایی پر شد که همیشه یک جایگاه ویژه در قلب ما داشتند. این مهم نیست که چقدر قدیمی بوده و یا چه گرافیکی داشته باشند. در دوران کودکی من، که در دهه شصتی‌ها بود، زمانی که پلی‌استیشن یا ایکس باکس وجود نداشتند، کنسول‌های سگا و نینتندو اصلی بودند.

در آن زمان، حتی اسم دقیق این کنسول‌ها را هم نمی‌دانستیم و فقط به آن‌ها “سگا” و “میکرو” می‌گفتیم. برخی از بازی‌های برجسته آن دوران شامل شورش در شهر، تبر طلایی، سونیک، ماریو و کنترا بودند.

نخستین نسخه از کنترا، ۳۷ سال پیش بر روی کنسول نینتندو یا به عبارت دیگر “میکرو” منتشر شد. این بازی، می‌توانست به عنوان پدربزرگ بازی‌های سبک “شوت ام آپ” یا به عبارت دیگر “دو بعدی کشت‌وکشتار با اسلحه” شناخته شود. کنترا به اندازه‌ای محبوب شد که چندین نسخه دیگری برای کنسول‌های دیگر عرضه شد. در سال ۱۹۹۴، بازی Contra: Hard Corps برای کنسول سگا جنسیس منتشر شد که به اعتقاد بسیاری، بهترین نسخه از سری کنترا به حساب می‌آید. متأسفانه، پس از Hard Corps، هیچ‌یک از بازی‌های کنترا نتوانستند موفقیت مشابهی را برای کونامی به دست آورند.

Operation Galuga: سفری نوستالژیک به دنیای Contra

چند روز پیش، پس از ماه‌ها تبلیغات و ایجاد جوی نوستالژی، کونامی با نسخه جدیدتر از بازی کنترا به نام Contra: Operation Galuga رونمایی کرد. این بازی را کونامی به عنوان دنباله ای از نسخه اولیه کنترا معرفی کرده است، اما به نظر می‌رسد که بیشتر نسخه‌ای از قسمت اول بازی ریمیک شده است. کونامی تمام تلاش خود را برای بازگشت به ریشه‌های این بازی و تمرکز بر المان “نوستالژی” کرده تا بتواند شکست نسخه‌های قبلی که فرمول متفاوتی داشتند، جبران کند.

شخصا، در چند سال گذشته برای پر کردن این خلاء از سبک بازی‌ها، به سراغ بسته Contra Anniversary Collection رفتم که تمام بازی‌های قدیمی کنترا را در اختیارم قرار می‌داد. البته، علاوه بر این، بازی‌های شوت ام آپ فوق‌العاده‌ای مانند Huntdown و Valfaris هم عرضه شدند که تا حد زیادی این کمبود را جبران کردند.

اما وقتی Operation Galuga عرضه شد، همچون یک قحطی‌زده، بلافاصله آن را دانلود و اجرا کردم. حجم این بازی در کامپیوتر حدود ۱۴ گیگابایت بود و قیمت آن در فروشگاه استیم ۴۰ دلار بود که هر دو مورد به نظرم خیلی بیشتر از چیزی بود که انتظارش را داشتم. با این حال، برای من که بی‌صبرانه منتظر این بازی بودم، این موارد اهمیتی نداشتند.

Operation Galuga: سفری نوستالژیک به دنیای Contra

وقتی وارد این بازی شدم، به نظر می‌رسید که در یک لحظه به ۳۰ سال پیش و زمانی که با برادر بزرگم دونفره کنترا بازی می‌کردیم، برگشته‌ام. احساس می‌کردم که در همان لحظه از خیابان جمهوری با یک بازی کنترا برگشته و آن را در کنسول میکرو قرار داده‌ام. واقعیتش این بود که کونامی از ترس تکرار شکست‌های کنتراهای اخیر، همان نسخه اول را با گرافیک مدرن و امکانات کوچک جدید عرضه کرده بود. اما به هر حال، کمی ازین شکست‌ها در بازی‌های “ریمیک” پیش‌آمده بود.

در ابتدا باید بگویم که این بازی را روی کامپیوتر بررسی کردیم، اما برای کنسول‌های پلی استیشن ۵، ایکس باکس سری ایکس و اس و نینتندو سوییچ هم عرضه شده بود.

اما قبل از هر چیز، برای بررسی Contra: Operation Galuga باید بگویم که فرمول بازی همان فرمول همیشگی بازی‌های کنترا بدون هیچ تغییری است: شما به‌صورت تک‌نفره یا چندنفره (حداکثر چهار نفر) وارد یک مرحله می‌شوید و با سلاح‌های مختلف و گلوله‌های رنگارنگ با دریایی از دشمنان که از در و دیوار روی سرتان فرود می‌آیند مبارزه می‌کنید تا در نهایت به غول آن مرحله برسید که معمولاً چندین برابر شما سایز دارد.

Operation Galuga: سفری نوستالژیک به دنیای Contra

همانطور که ذکر شد، اگرچه کونامی این بازی را به طور رسمی دنباله اولین کنترا نامیده، اما بیشتر به نسخه ریمیک آن شباهت دارد. شخصیت‌های اصلی بازی همان دو کماندوی Mad Dog و Scorpion هستند و حتی اکثر مراحل نیز عینا همان مراحلی هستند که در کنترای اصلی وجود داشته‌اند. حتی ترتیب مراحل نیز تغییری نکرده است. بازی همچون کنترا ۱ با آغاز کردن در جزیره‌ای و درنهایت مواجهه شما با موجود فضایی عظیم‌الجثه‌ای آغاز می‌شود. مراحل دیگری مانند مبارزه در قطار در حال حرکت در برف و حتی داخل بدن هیولای فضایی نیز تکرار شده‌اند. اگر شما علاقه‌مند به کنتراهای قدیمی هستید، می‌توانید واقعاً برخی از مراحل را با بسته کردن چشم بازی کنید.

اما اگر از این جنبه‌های تکراری گذشته، Operation Galuga بخش‌های جدیدی هم دارد که جذابیت بازی را افزایش می‌دهند. به عنوان مثال، علاوه بر دو شخصیت اصلی، دو کاراکتر دیگر هم اضافه شده‌اند که هر کدام دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌های خاص خود هستند. برای مثال، یکی از آن‌ها قابلیت حفظ حرکت در هوا را دارد و دیگری می‌تواند با استفاده از طناب از دیوار بالا بروید.

مورد بعدی این است که دیگر مراحل اذیت‌کننده وجود ندارند. اگر کنترا ۱ را بازی کرده‌اید، قطعاً می‌دانید که مرحله دوم بازی که حالت سوم‌شخص داشت، مرحله سخت، خسته‌کننده و بدی محسوب می‌شد. اما خبر خوب این است که در Operation Galuga این بخش با یک مرحله استاندارد جایگزین شده که به مراتب جذاب‌تر است. در این مرحله، شما روی یک سری موتور پرنده قرار می‌گیرید و با موجودات فضایی مبارزه می‌کنید.

Operation Galuga: سفری نوستالژیک به دنیای Contra

اما ویژگی بارز این بازی، اضافه شدن المان “داستان” به آن است. در این نسخه جدید، تمامی شخصیت‌ها صداگذاری شده‌اند و تعداد زیادی ویدیو و کات‌سین نیز به بازی افزوده شده است. کونامی تلاش کرده است تا در بخش داستانی توضیح دهد که چرا کاراکترها اقدام به کشتار موجودات فضایی می‌کنند؛ اما مشکل اصلی این بخش داستانی این است که برخی دیالوگ‌های طولانی افزوده شده‌اند که باعث از بین رفتن احساس سرعت در بازی می‌شود. گاهی هم مونولوگ‌های طولانی و خسته‌کننده از شخصیت‌های منفی پخش می‌شود که روند سریع بازی را مختل می‌کند.

علاوه بر حالت “داستانی”، دو حالت دیگر به نام‌های “آرکید” و “چالش” وجود دارد. در حالت آرکید، می‌توانید به تنهایی یا با دوستانتان، بازی را بدون مرگ تا جای ممکن پیش ببرید و رکورد بزنید. حالت چالش نیز به شما چالش‌های مختلفی را ارائه می‌دهد، به عنوان مثال، باید یک مرحله را بدون اینکه حتی یک بار شلیک کنید، به اتمام برسانید. اما هیچکدام از این حالت‌ها فضای جدیدی ارائه نمی‌دهند و همه در همان ۸ مرحله بخش داستانی اتفاق می‌افتند.

Operation Galuga: سفری نوستالژیک به دنیای Contra

اگرچه سلاح‌های موجود در بازی تغییر چندانی نکرده‌اند و همچنان می‌توانید با سلاح‌های آشنایی از بازی‌های کنترا و لیزر، موشک‌های ردیاب و گلوله‌های پخش‌شونده به مبارزه بپردازید؛ اما به آن‌ها امکانات جذابی اضافه شده است. به عنوان مثال، می‌توانید دو اسلحه را به طور همزمان استفاده کنید تا در هر شرایطی، از اسلحه مناسب‌تری بهره‌مند شوید. قابلیت دیگر این است که با برداشتن یک اسلحه بیشتر از یک بار، قادر به ارتقاء آن می‌شوید. همچنین، قابلیت Overload نیز به اضافه شده است که با آن می‌توانید یکی از اسلحه‌های خود را فدا کرده و ویژگی‌های خاصی مانند سپر ضد ضربه یا بمب شوکی را فعال کنید که در مبارزه با غول‌ها اهمیت دارند.

با همه این امکانات، Contra: Operation Galuga قدمی مثبت در جهت پیشرفت برای مجموعه بازی‌های کنترا برداشته است. با این حال، باید به یاد داشت که داستان بازی، مانند کنتراهای قدیمی، بسیار کوتاه است و می‌توان آن را در کمتر از سه ساعت تمام کرد؛ بنابراین، قیمت ۴۰ دلاری این بازی به نظر غیرمنطقی می‌آید؛ زیرا با همین مبلغ می‌توانید چند بازی عالی دیگر در این سبک مثل Valfaris، Huntdown و Warhammer 40K: Shootas, Blood & Teef را تهیه کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید