مجله سیمدخت
0

توسعه حسگرهای نانو پوشیدنی برای درمان بیماران

توسعه حسگرهای نانو پوشیدنی برای درمان بیماران
بازدید 65

توسعه‌ی حسگرهای “Henswear”، جزء لباس‌های روزمره، به محققان این امکان را می‌دهد که اطلاعات پیوسته از حرکت و سلامت فرد جمع‌آوری کنند. این حسگرها از نانومواد ساخته شده‌اند و پس از بیش از 15 سال تحقیق، دستاوردهای آن‌ها می‌تواند به درمان سریع‌تر بیماران کمک کند.

به گفته پژوهشگران از دانشگاه دلاویر آمریکا، حسگرهای ابداع شده توسط آن‌ها دارای انعطاف‌پذیری و حساسیت بالا می‌باشند و توانایی تشخیص دقیق تغییرات فشار و زاویه را دارا هستند. این حسگرها با ابعاد کمتر و هزینه کمتر از 1 دلار برای هر گرم، به راحتی در لباس‌های معمولی جای می‌گیرند. توانایی این حسگرها در جمع‌آوری داده‌های مرتبط با حرکت و جابجایی انسان به ویژه توجه محققان را به خود جلب کرده است. این ابتکار بهبودهای چشم‌گیری در حوزه سلامتی افراد پس از تصادف یا جراحی و یا نظارت بر فعالیت و وضعیت بدن در حین ورزش را ممکن می‌سازد. محققان این ایده را با پرسش “اگر لباس‌های ما می‌توانستند کارهای بیشتری انجام دهند چه می‌شد؟” مطرح کرده‌اند و به امکان جمع‌آوری داده‌های بدنی به صورت بی‌درنگ و ارائه بازخورد‌های مفید برای بهبود سلامت اشاره کرده‌اند.

توسعه حسگرهای پوشیدنی نانو که در روند درمان به کمک بیماران می‌آیند

پیشرفت طولانی‌مدت حسگرهای نانوتکنولوژی

این موفقیت به عهده پروفسور اریک توستنسون است که بیش از 15 سال پیش به تحقیقات در زمینه سنسورهای مبتنی بر نانولوله‌های کربنی پرداخت. در سال 2019، با همکاری دانشیار مواد کامپوزیتی، ساگار دوشی، شرکت MCET Technologies را تأسیس کرد.

MCET Technologies به توسعه حسگرها برای کاربردهای مختلف در حوزه سلامت انسان اختصاص یافته است. حالا حسگرهای Henswear نیز در این شرکت توسعه یافته‌اند. محققان اعلام کرده‌اند که این پژوهش بیشتر بر روی ورزش و حرکت متمرکز خواهد شد و داده‌های این حسگر به پزشکان کمک می‌کند تا ارزیابی کنند آیا بیمار با درمان خود سازگار است یا خیر.

تیم تحقیقاتی در حال حاضر در حال ارزیابی و آزمایش این حسگرهاست و قصد دارند آن‌ها را به صورت گسترده‌تری در لباس‌ها استفاده کنند. همچنین، آن‌ها قصد دارند این دستاورد را تجاری‌سازی کرده و به عموم مردم امکان دسترسی به داده‌های حرکتی بدن خود را بدهند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید