مجله سیمدخت
0

فیبر نوری با سرعت دیوانه‌وار ۲۲٫۹ پتابیت بر ثانیه

«فیبر نوری با سرعت دیوانه‌وار ۲۲٫۹ پتابیت بر ثانیه»
بازدید 59

تیمی از تخصص‌های فیبر نوری در ژاپن و اروپا با بهره‌گیری از ترکیب چندین تکنولوژی، به برکناری رکورد سرعت انتقال داده از طریق یک کابل فیبر نوری پرداخته‌اند. کابل‌های فیبر نوری، ستون فقرات ارتباطات مدرن مبتنی بر اینترنت هستند و هر سال، حجم زیادی از داده‌ها را به صورت دیجیتال در سرتاسر جهان منتقل می‌کنند. به همین دلیل، فناوری فیبر نوری باید به سرعتی بسیار بالا تکامل یابد تا توانایی پاسخگویی به نیازهای روزافزون جمعیت جهان را داشته باشد؛ زیرا تقاضا برای ترافیک داده نه تنها کاهش نمی‌یابد، بلکه به طور مداوم در حال افزایش است.

در این زمینه، یک تیم چندملیتی از محققان مؤسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT)، دانشگاه فناوری آیندهوون هلند و دانشگاه لاکویلا ایتالیا، موفق به دستیابی به ظرفیت انتقال داده جدید و بی‌سابقه از طریق یک کابل فیبر نوری شده‌اند.

در یک مقاله منتشر شده در وب‌سایت NICT، محققان توضیح داده‌اند که برای توانایی تحمل تقاضای روزافزون ترافیک داده شرکت‌ها و کاربران اینترنت، کابل فیبر نوری نیاز به استفاده از راهکارهای پیشرفته انتقال داده دارد؛ این شامل تکنولوژی‌هایی نظیر فناوری مالتی‌پلکسینگ با بهره‌گیری از فضا و طول موج می‌شود.

فیبر نوری با سرعت دیوانه‌وار ۲۲٫۹ پتابیت بر ثانیه

در اطلاعات ارائه‌شده توسط NICT آمده است که با بهره‌گیری از ترکیب فیبر‌های نوری پیشرفته حاوی چندین مسیر (یا کانال) در یک روکش مشترک به عنوان روش نخست و افزایش پهنای باند با بهره‌گیری از تعداد زیادی مالتی‌پلکس‌کردن بر‌پایه تفکیک طول موج (WDM) به عنوان روش دوم، ظرفیت انتقال کلی را افزایش داده‌اند.

تحقیقات انجام‌شده توسط محققان ژاپنی نشان داد که با استفاده از بیش از ۱۰۰ کانال فضایی و تقسیم فضایی (SDM) از مالتی‌پلکس‌کردن، تولید کابلی ۳۸ هسته‌ای و سه‌حالته ممکن شده است که هر هسته می‌تواند بین ۰٫۳ تا ۰٫۷ پتابیت بر ثانیه داده را انتقال دهد. با این اقدام، ظرفیت انتقال کابل فیبر نوری به ۲۲٫۹ پتابیت بر ثانیه افزایش یافته است؛ البته این نتیجه شامل سرباری برای قابلیت‌های تصحیح خطای اضافی است.

همچنین با بهره‌گیری از کد‌های بهینه‌تر، دستیابی به سطوح انتقال داده تا ۲۴٫۷ پتابیت بر ثانیه نیز امکان‌پذیر است. تحقیقات نشان می‌دهد که این مقدار بیش از ۱,۰۰۰ برابر نرخ انتقال داده از طریق سیستم‌های ارتباطی فیبر نوری موجود در حال حاضر است.

با این وجود، پیش از بهره‌گیری گسترده از این فناوری انتقال جدید، زیرساخت‌های مخابراتی مرتبط به فیبر نوری نیازمند بهبود هستند. طبق اظهارات NICT، ارتباطات اینترنتی آینده نیاز به فیبر‌های با ظرفیت بسیار بالا دارد؛ چراکه تقاضا برای ترافیک داده مداوم در حال افزایش است.

این مقاله در چهل و نهمین کنفرانس اروپایی در زمینه ارتباطات نوری (ECOC) که اخیراً در گلاسگو برگزار شد، به عنوان یک ارائه پس از مهلت منتشر شد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید