مجله سیمدخت
0

چند ساعت ضدآفتاب از پوست شما محافظت می‌کند؟

بازدید 68

.شاید تا به حال به این مسئله فکر کرده باشید که در طول روز چند بار باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. همراه ما باشید تا بیشتر درباره ضدآفتاب‌ها بدانید.
ضدآفتاب‌ها به منظور محافظت از پوست شما در برابر تشعشعات مضر خورشید طراحی شده‌اند. اما درباره آن‌ها باورها و ادعاهای غلطی وجود دارد. همچنین، ممکن است سوالاتی درباره نحوه استفاده از ضدآفتاب‌ها وجود داشته باشد که شما نیز به دنبال پاسخ آن‌ها هستید. در این مقاله تلاش کرده‌ایم به برخی از سوالات مهم پیرامون ضدآفتاب‌ها پاسخ دهیم.

کرم ضد آفتاب تا چند ساعت از پوست محافظت می کند؟

به طور کلی، باید ضدآفتاب را هر دو ساعت، به ویژه پس از شنا یا عرق کردن، تجدید کنید. اگر در محیط داخلی و بعید است که از پنجره‌ها نور خورشید به پوست شما برسد، احتمالاً نیازی به استفاده مجدد از ضدآفتاب ندارید. اما اگر چند بار بیرون می‌روید، باید مراقب باشید و ضدآفتاب خود را همراه ببرید تا در صورت نیاز آن را تجدید کنید. حتی یک پیاده‌روی کوتاه در طول ناهار زیر نور خورشید می‌تواند پوست شما را در معرض خطر قرار دهد.

فاکتور محافظت در برابر آفتاب (SPF) چیست؟

فاکتور محافظت در برابر آفتاب (SPF) نشانگر قدرت یک ضدآفتاب در محافظت از پوست در برابر اشعه‌های ماوراء بنفش بخش خاصی از آن است که به UVB معروف است.

اشعه UVB عامل آفتاب‌سوختگی و سرطان پوست است. دو بخش دیگر از اشعه UV شامل اشعه UVC (که از جو زمین عبور نمی‌کند) و اشعه UVA (که در ایجاد سرطان پوست و پیری پوست نقش دارد) هستند. ضدآفتابهای وسیع‌الطیف در برابر هر دو نوع اشعه UVB و UVA محافظت می‌کنند.

فاکتور SPF نشان می‌دهد تا چه اندازه یک ضدآفتاب می‌تواند از پوست در برابر آفتاب‌سوختگی محافظت کند. با افزایش مقدار فاکتور SPF، میزان محافظت در برابر آفتاب‌سوختگی افزایش می‌یابد.به عنوان مثال، افراد می‌دانند. که یک ضدآفتاب با فاکتور SPF ۳۰ محافظت بیشتری در برابر آفتاب‌سوختگی نسبت، به یک ضدآفتاب با فاکتور SPF ۸ ارائه می‌دهد.

در وب‌سایت سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا آمده است که یکی از اشتباهات رایج است که SPF با مدت زمانی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید، مرتبط است. بسیاری از افراد به این باورند که اگر در یک ساعت عادی آفتاب‌سوختگی ببینند. اس‌پی‌اف ۱۵ به آن‌ها اجازه می‌دهد تا ۱۵ ساعت (یعنی ۱۵ برابر) بدون آفتاب‌سوختگی در معرض نور خورشید باشند.

اما این ادعا صحیح نیست، زیرا SPF با مدت زمانی که در معرض نور خورشید هستید، ارتباط مستقیم ندارد. اگرچه مقدار انرژی خورشید با مدت زمانی که در معرض نور خورشید هستید مرتبط است، اما عوامل دیگری نیز وجود دارند که بر میزان انرژی تابشی خورشید تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال، زمانی که در معرض نور خورشید هستید. مهم است و از نظر انرژی خورشیدی که در معرض آن قرار می‌گیرید، یک ساعت در ساعت ۹ صبح معادل ۱۵ دقیقه در ساعت ۱۳ است.

علاوه بر این، عوامل دیگری مانند نوع پوست، مقدار ضدآفتاب استفاده شده و تعداد بارهایی که ضدآفتاب تجدید می‌شود نیز بر میزان انرژی خورشیدی که شخص در معرض آن قرار می‌گیرد، تأثیر دارند.

آیا مواد شیمیایی خطرناکی در ضدآفتاب وجود دارد؟

دو نوع ضدآفتاب وجود دارند. نوع اول، مسدودکننده‌های فیزیکی هستند که اشعه ماوراء بنفش خورشید را با بازتاب آنها مسدود می‌کنند و شامل اکسید روی یا دی اکسید تیتانیوم است. نوع دوم، مسدودکننده‌های شیمیایی هستند که مواد شیمیایی را جذب می‌کنند. این نوع ضدآفتاب‌ها معمولاً شامل آمینوبنزوئیک اسید، آووبنزون، اکتی‌سالات، اکتوکریلن و اکسی‌بنزون هستند.

از این نوع ضدآفتاب‌ها، اکسی‌بنزون بیشترین انتقادها را به خود جلب کرده است، زیرا ممکن است به عنوان یک مختل‌کننده هورمون عمل کند. مختل‌کننده هورمون ماده‌ای شیمیایی است که قادر است از غشاهای سلولی عبور کند و ممکن است در تولید هورمون‌ها در بدن اختلال ایجاد کند.

اما براساس وب‌سایت Harvard Health Publishing، هیچ دلیل قطعی برای ثابت کردن ضرر احتمالی اکسی‌بنزون برای انسان وجود ندارد. سازمان‌ها که نگرانی‌های خود را نسبت به اکسی‌بنزون بیان کرده‌اند، عموماً به مطالعات روی موش‌ها اشاره می‌کنند که در آنها موش‌ها از این ماده تغذیه کرده‌اند. براساس یک مطالعه منتشرشده در سال ۲۰۱۷، برای رسیدن به مقادیری معادل با تأثیرات مشاهده‌شده در موش‌ها، انسان باید به مدت ۲۷۷ سال ضدآفتاب مصرف کند. البته در برخی از افراد، اکسی‌بنزون می‌تواند واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند، اگرچه این اتفاق به طور رایج رخ نمی‌دهد.

هرچند اگر از ضدآفتاب‌های حاوی اکسی‌بنزون خودداری کنید، ممکن است با این ترکیب شیمیایی در محصولات دیگری مانند پلاستیک، اسپری مو و لاک ناخن مواجه شوید. در حال حاضر، توصیه نمی‌شود که افراد از ضدآفتاب‌های حاوی اکسی‌بنزون خودداری کنند.

آیا کرم ضد آفتاب باعث سرطان پوست می‌شود؟

خیر، مطالعات نشان داده است که استفاده از ضدآفتاب باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست، از جمله ملانوم، می‌شود. این ادعا اشتباه است. این ارتباط نادرست به دلیل این است که افرادی که از ضدآفتاب استفاده کردند، عموماً به مناطقی با تابش آفتاب بیشتر سفر می‌کردند و در آفتاب آب می‌خوردند. به عبارت دیگر، مواجهه زیاد با نور خورشید بود که خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌داد و نه استفاده از ضدآفتاب.

در واقع، مطالعات قابل اعتماد نشان داده است که ضدآفتاب محافظتی قوی در برابر سه نوع شایع سرطان پوست، یعنی کارسینوم سلول سنگفرشی، کارسینوم سلول بازال و ملانوم، دارد.

آیا نانوذراتی که در ضدآفتاب‌های حاوی دی‌اکسید تیتانیوم و اکسید روی استفاده می‌شوند، مضر هستند؟

تولیدکنندگان در مسدودکننده‌های فیزیکی از نانوذرات برای محافظت از نور خورشید استفاده می‌کنند. این نانوذرات به طریقی به نام “میکرونیزه کردن” تولید می‌شوند که در آن ذرات بزرگتر شکسته شده و به ذرات کوچکتر تبدیل می‌شوند. این فرآیند، استفاده از ضدآفتاب را آسان‌تر می‌کند و به آن‌ها امکان می‌دهد در برابر ضدآفتاب‌های چرب و سفید قدیمی، که در سطح پوست قابل مشاهده هستند، ناپدید شوند. مطالعات نشان نمی‌دهد که نانوذرات از پوست عبور کرده و وارد گردش خون شوند، بنابراین، احتمال خطر برای سلامتی به‌شدت کم است.

برای محافظت از پوست خود در برابر نور خورشید، موارد زیر را به‌خاطر بسپارید:

  1. فقط به استفاده از ضدآفتاب متکی نباشید. بهترین راهبرد این است که به حد امکان از تماس مستقیم با نور خورشید پرهیز کنید.
  2. علاوه بر ضدآفتاب، از لباس‌های محافظی در برابر آفتاب استفاده کنید.
  3. ضدآفتاب را هر دو ساعت یکبار تجدید کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید