مجله سیمدخت
0

گلسینگر: تهدید آرم برای اینتل ناچیز است

گلسینگر: تهدید آرم برای اینتل ناچیز است
بازدید 71

مدیرعامل اینتل، پت گلسینگر، ادعاهای مربوط به تهدید معماری Arm توسط کوالکام را کوچک و ناچیز می‌داند، زیرا کوالکام اخیراً پردازنده اسنپدراگون ایکس الیت مبتنی بر معماری آرم را برای کامپیوترهای ویندوزی معرفی کرده است.

این ادعاها در حالی که گزارش‌ها حاکی از نیت انویدیا و AMD به تولید پردازنده‌های کامپیوتری مبتنی بر آرم هستند، توسط گلسینگر رد شده است. کوالکام در روز چهارشنبه سوم آبان، پردازنده آرم نسل بعدی خود، اسنپدراگون ایکس الیت را معرفی کرد و در مقابل پردازنده‌های اینتل و اپل، رقابت قائل شد.

گلسینگر، با اشاره به درآمد سه‌ماهه‌ی سوم اینتل، اظهار کرد که او با همه رقبا جدی‌گیری می‌کند، اما وقتی به پردازنده‌های مبتنی بر آرم برای دستگاه‌های ویندوزی می‌پردازد، نقش و ارزش آن‌ها در تأمین تراشه برای کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها را نادیده می‌گیرد.

گلسینگر، با وجود بی‌تفاوتی نسبت به تهدید آرم، اظهار کرد که ورود معماری‌های جایگزین فرصت بزرگی برای توسعه کسب‌وکار شرکت اینتل را ایجاد کرده‌اند. او بیان کرد که تیم اینتل با اراده به همکاری با شرکت‌هایی که در تولید تراشه‌های مبتنی‌بر معماری آرم فعالیت می‌کنند، خوش‌آمدگویی می‌کند.

در ماه آوریل (فروردین)، دو رقیب سابق توافق کردند تا از فناوری لیتوگرافی 18A اینتل برای کاهش مصرف انرژی در سیستم-روی-چیپ‌های خود استفاده کنند. انتظار می‌رود این فرایند تا نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۴، ابتدا در پردازنده‌های لپ‌تاپ و دستگاه‌های قابل‌حمل و سپس در حوزه‌هایی از جمله خودرو، اینترنت اشیاء، دیتاسنتر و هوافضا، آماده‌ی تولید شود.

با توجه به گزارش رویترز، انویدیا، که در زمینه‌های هوش مصنوعی، محاسبات با عملکرد بالا (HPC) و کارت‌های گرافیک فعالیت دارد، قصد دارد به صنعت تولید پردازنده‌های مبتنی بر معماری آرم برای کامپیوترهای ویندوزی وارد شود. همچنین اعلام شده است که AMD نیز قصد دارد پردازنده‌ی آرم اختصاصی خود را تولید کند. تراشه‌های جدید این دو شرکت در سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه خواهند شد.

گزارش‌های رویترز نشان می‌دهد که مایکروسافت تولیدکنندگان را تشویق می‌کند تا پس از پایان قرارداد انحصاری خود با کوالکام در سال آینده، به معماری Arm متمرکز شوند. هرچند پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل، احتمالاً نگران نیست، اما این اخبار باعث افت پنج درصدی ارزش سهام اینتل شده است.

در سال ۲۰۱۶، مایکروسافت به کوالکام اعتماد کرد و توافق انحصاری برای توسعه‌ی تراشه‌های سازگار با ویندوز تا سال ۲۰۲۴ را با آنها امضا کرد. هدف این توافق، رقابت با اپل است که در سه سال اخیر با تولید تراشه‌های مبتنی‌بر آرم برای مک، سهم بازار خود را تقریباً دو برابر کرده است.

نه تنها انویدیا و AMD از این انقلاب در دنیای کامپیوترهای مبتنی بر معماری آرم امیدوارند. در چند روز اخیر، ما شاهد رونمایی از یک پردازنده بسیار قدرتمند از سوی کوالکام برای کامپیوترها بودیم، که با نام اسنپدراگون ایکس الیت شناخته می‌شود. این تراشه با استفاده از ۱۲ هسته‌ی پرقدرت اوریون که فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز در حالت چندهسته‌ای و پردازش دو هسته‌ای و فرکانس ۴.۳ گیگاهرتز در حالت تک تردی دارد، تولید شده است. اسنپدراگون ایکس الیت قادر است، به گفته‌ی کوالکام، در حالت تک تردی از عملکرد Core i9-13980HX اینتل عبور کند و در حالت چند تردی هم‌سطح با این پردازنده باشد، در حالی که از کمتر از ۷۰ درصد توان مصرفی خود استفاده می‌کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید