مجله سیمدخت
0

برد پکیج چیست و اجزای آن کدامند؟

بازدید 94

در این مقاله، با یک عنصر کلیدی در سیستم پکیج گرمایشی به نام “برد” آشنا می‌شویم. برد یک قطعه هوشمند است که به عنوان مغزی عمل می‌کند و تمام دستورات مورد نیاز را به سایر اجزای سیستم ارسال می‌کند.

برد پکیج دیواری، یک قطعه الکترونیکی است که تمامی دستورات و تغییراتی که بر روی دستگاه اعمال می‌شود، را پردازش می‌کند. این برد اطلاعات و دستورات را از سنسورها و ابزارهای مختلفی که به پکیج متصل هستند دریافت می‌کند و آن‌ها را با دقت بالا و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، گاهی حتی در صدمه ثانیه، به دستگاه‌هایی مانند پمپ مدار گرم‌کننده و شیر موتوری ارسال می‌کند.

در واقع، برد همان مرکز کنترل یا مغز و اعصاب پکیج محسوب می‌شود؛ زیرا هرگونه مشکل یا خرابی در این قطعه ممکن است منجر به از کار افتادن بقیه قسمت‌های پکیج گرمایشی شود.

برد کنترل جرقه‌زن

برد کنترل جرقه‌زن درون محفظه برد پکیج دیواری جای گرفته و به برد اصلی ترکیب شده است. این برد علاوه بر مسئولیت کنترل شعله، وظیفه ایجاد جرقه و کنترل آن را نیز بر عهده دارد. به‌علاوه، این برد برای انجام عملیات جرقه‌زنی به ترانس جرقه‌زن متصل می‌شود که دارای ولتاژ بسیار بالایی است.

برد پکیج شامل چه قطعاتی می‌شود؟

فیوز برد در پکیج

در صورت عبور جریان بیش از حد مجاز از فیوز، این نوار فلزی ذوب می‌شود و باعث قطع مدار الکتریکی در پکیج می‌شود. برای تشخیص آسیب دیدگی فیوز، می‌توان از فازمتر استفاده کرد. با استفاده از فازمتر و رعایت تمامی مقررات ایمنی، مسیر جریان برق را تا قبل از فیوز بررسی می‌کنیم. اگر فازمتر علائمی از فعالیت نداشته باشد، این به معنای خرابی فیوز پکیج است و باید آن قسمت جایگزین شود.

رله فن در برد پکیج

رله فن مسئولیت اتصال الکترون‌ها در هنگام قرار گرفتن شناور در کنار آن را برعهده دارد. با انجام این کار، اتصال در مدار برقی برقرار می‌شود. رله فن با توجه به مدل‌ها و برندهای مختلف در مکان‌های مختلف نصب می‌شود و برای پیدا کردن آن می‌توان از اُهم‌متر استفاده کرد.

آی‌سی برد پکیج

آی‌سی برد پکیج مدار مجتمعی است که از مدارهای الکترونیکی متشکل می‌شود و با استفاده از مواد نیمه‌رسانا ساخته می‌شود. این آی‌سی شامل اجزاءی مانند خازن‌ها و ترانزیستورها می‌شود و وظیفه ثابت نگه‌داشتن ولتاژ تغذیه را بر عهده دارد و از بروز نوسانات آن جلوگیری می‌کند تا به قطعات الکترونیکی در پکیج آسیبی وارد نشود. این آی‌سی همچنین میزان ولتاژ ورودی و خروجی را بررسی می‌کند تا قطعات دیگر آسیب نبینند. برخی از این تراشه‌ها با سیگنال‌های آنالوگ و دیجیتال کار می‌کنند.

ترانس تغذیه

وظیفه اصلی ترانس تغذیه تبدیل برق ۲۲۰ ولت شهری به ۹ یا ۱۸ ولت در پکیج دیواری است. این ترانس تغذیه علاوه بر تنظیم ولتاژ، از ایجاد نوسان در آن جلوگیری می‌کند تا به قطعات الکترونیکی در پکیج آسیبی وارد نشود.

آی‌سی رگلاتور

برای ایجاد یک ولتاژ کاملاً ثابت یا کاهش ولتاژ، از آی‌سی رگلاتور بهره می‌بریم. در اصل، تقریباً همه دستگاه‌های الکترونیکی به تغذیه DC (جریان مستقیم) نیاز دارند و این منبع DC باید در مقابل تغییرات ورودی (از شبکه برق شهری) و تغییرات بار (مصرف‌کننده) تثبیت شده باشد.

آی‌سی رگلاتور زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نیاز به ولتاژی کاملاً پایدار و رگوله (منظم) باشد. همچنین، در مواقعی که ولتاژ موجود از ولتاژ مورد نظر بیشتر باشد، می‌توان از آی‌سی رگلاتور برای کاهش ولتاژ استفاده کرد. در این حالت، آی‌سی رگلاتور بین منبع تغذیه و مدار مصرف‌کننده وارد شده و ولتاژ مورد نظر به‌دست می‌آید.

نکته: حداکثر جریانی که از آی‌سی رگلاتور معمولی می‌توان دریافت کرد، حدود یک آمپر است. در صورت جریان بیشتر، آی‌سی گرم می‌شود و برای جلوگیری از سوختن آی‌سی باید رادیاتور خنک‌کننده نیز نصب کرد.

نشانه‌های وقوع مشکل و کدهای خطا در برد پکیج

یکی از مشکلات شائع در سیستم‌های پکیج، ظاهر شدن نشانه‌ها و کدهای خطاست که در مقالات بعدی به‌طور دقیقتر در مورد آن‌ها بحث خواهیم کرد. به عنوان مثال، بسیاری از خطاهای مرتبط با پکیج نشان‌دهنده وجود مشکل در سیستم پکیج هستند. همچنین، کد خطای E50 در مدل‌های دیجیتال به معنای وقوع اختلال در برد است.

عدم عملکرد پمپ دستگاه

وقتی پمپ پکیج به درستی کار نمی‌کند یا جریان برق به درستی ارسال نمی‌شود و پس از بررسی تمامی موارد همچنان مشکل باقی مانده باشد، ممکن است مشکل از برد دستگاه باشد. بنابراین، بهتر است تعمیر آن را به عهده بگیرید.

نبود گرمای کافی در سیستم گرمایشی

در صورتی که مشکل تنظیم درجه حرارت و لوله‌کشی نادرست و پتانسیومتر آب نباشد، مشکل ممکن است ناشی از خرابی برد پکیج باشد و باید اقدام به تعمیر آن نمایید.

ریست‌شدن پکیج پس از روشن‌شدن شعله

اگر پکیج به درستی بعد از روشن شدن شعله ریست شود، احتمالاً برد کنترل دستگاه دچار آسیب شده است و نیاز به بررسی و بازبینی دارد. در بسیاری از موارد، شمعک پکیج اصلاً جرقه نمی‌زند و روشن نمی‌شود. در این صورت، بهتر است که گاز ورودی و اجزای مختلف دستگاه را بررسی کنید.

گرم‌نشدن رادیاتورها

گاهی اوقات ممکن است رادیاتورها به اندازه کافی گرم نشوند و پس از بررسی موارد مختلف، متوجه شویم که مشکل از برد الکترونیکی دستگاه است.

روشن‌نشدن پکیج

زمانی که پکیج روشن نمی‌شود یا در زمان روشن شدن عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهد، ممکن است که برد دستگاه دچار مشکل شده باشد. خاموش شدن پکیج نیز یکی دیگر از مشکلات رایج مرتبط با برد پکیج است که باید با دقت بررسی شود.

کار نکردن خازن‌ها

وقتی چراغ قرمز در پکیج روشن شده و دستگاه خاموش می‌شود، این نشان‌دهنده خرابی برد پکیج است.

دلایل خرابی برد پکیج

  • قدیمی بودن
  • نشستن گرد‌و‌خاک
  • ریزش آب روی برد براثر نشت آب پکیج
  • تمام‌شدن عمر قطعات برد
  • نوسان‌های برق ورودی و عواملی از این دسته

جمع‌بندی

در این مقاله، ما شما را با برد پکیج آشنا کرده‌ایم تا به شما نشان دهیم چگونه این قطعه عمل می‌کند و چه کاربردی دارد، همچنین چگونه می‌توانید علت‌های خرابی آن را شناسایی کنید. این برد، به عنوان مغز دستگاه شما عمل می‌کند و تمام اطلاعات و دستورات به سایر قطعات از طریق آن انتقال می‌یابد. این قطعه عملکرد بسیار مهمی دارد و شناخت آن می‌تواند به شما در عیب‌یابی آسان و صرفه‌جویی در هزینه و زمان کمک فراوانی کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید