مجله سیمدخت
0

سنجش سلامتی با ۳ پرسش کلیدی درباره رژیم غذایی

سنجش سلامتی با ۳ پرسش کلیدی درباره رژیم غذایی
بازدید 185

دلایل زیادی وجود دارد که بسیاری از متخصصان سلامت نخواهند شما را به یک رژیم غذایی محدود تشویق کنند.

جنیفر رولین، بنیان‌گذار مرکز اختلالات خوردن در شهر راکویل ایالت مریلند، به شبکه خبری سی‌ان‌ان توضیح می‌دهد: «رژیم‌های غذایی محدود به این معناست که به گونه‌ای غذا می‌خوریم که کمتر از انرژی مورد نیاز بدن دارای کالری باشد؛ یا مصرف غذاهایی که درشت‌مغذی و دیگر گروه‌های غذایی را محدود می‌کنیم.»

او بیان می‌کند که چنین رژیم‌هایی پایدار نیستند و در نهایت ممکن است منجر به عدم تأمین مواد غذایی مورد نیاز بدن شوند. همچنین، این رژیم‌ها ممکن است باعث بروز رفتارهای “پرخوری” شود یا اختلالاتی در رابطه میان بدن و مواد غذایی ایجاد کنند.

از کجا مطمان شویم که یک رژیم غذایی محدود کننده داریم یا خیر؟

ناتالی موکاری، یک متخصص تغذیه مستقر در شهر شارلوت، کارولینای شمالی، به این شیوه توصیه می‌کند: “اگر هدف شما کاهش وزن است یا اگر برخی گروه‌های غذایی را کاملاً از رژیم خود حذف می‌کنید، احتمالاً با یک رژیم غذایی محدود روبرو هستید.”

به نظر می‌رسد اگر هنوز مطمئن نیستید که چه نوع رژیم غذایی دنبال می‌کنید، می‌توانید از خودتان سه سوال زیر را بپرسید:

 

1.چقدر به غذا فکر می‌کنید؟سنجش سلامتی با ۳ پرسش کلیدی درباره رژیم غذایی

این یکی از روش‌هایی است که می‌توانید از آن برای ارزیابی رژیم غذایی خود استفاده کنید.

به گفته خانم موکاری، اگر یک سبک زندگی سالم داشته باشید، به اندازه کافی به بدن خود رسیدگی می‌کنید و بعد از مصرف غذا فعالیت فیزیکی انجام می‌دهید.

اما افرادی که به یک رژیم غذایی محدود وابسته هستند، ممکن است با رفتارهای وسواس‌گونه مواجه شوند و حتی پس از مصرف غذا احساس شرمندگی یا پشیمانی کنند.

اعمال رژیم‌های غذایی محدود ممکن است باعث کاهش لذت دورهمی‌های دوستانه شود، باعث کمتر شدن رضایت از غذاهای مصرفی شود و حتی ممکن است به یک فعالیت تکراری و خسته کننده تبدیل شود.

به عبارت دیگر، همانطور که ناتالی موکاری می‌گوید، نباید به این اندازه با غذا سر و کار داشته باشیم.

2. تا چه حد در امر غذا سختگیر هستید؟

یکی از معیارهایی که باید در نظر گرفته شود، “انعطاف‌پذیری” در رژیم غذایی است که دنبال می‌کنید.

به اظهارات جنیفر رولین، ترجیحات شخصی برای تغذیه و استفاده از رژیم غذایی خاصی که احساس رضایت و خوشایندی را به فرد می‌دهد، مهمتر از رعایت قوانین سخت و محدودیت‌های غذایی است. او تاکید دارد که اگر این محدودیت‌ها رعایت نشوند، ممکن است فرد احساس گناه یا تنبلی نماید.

او پیشنهاد می‌دهد که در صورت عدم وجود مشکلات بهداشتی خاصی که مصرف غذا را برای شما محدود کند، به خود اجازه دهید تا با تعادل، هر غذایی را که دوست دارید مصرف کنید.

برای مثال، برای کاهش مصرف پنیر، دو روش ممکن است مورد توجه قرار گیرد. اولین روش این است که به‌طور کلی از مصرف پنیر خودداری کنید، در حالی که روش دوم این است که با افزودن موادی مانند میوه‌ها، سبزیجات و آجیل به پنیر، مصرف آن را محدود کنید.

به نظر جنیفر، بهتر است روش دوم را انتخاب کنید و به جای حذف کامل یک ماده غذایی، سعی کنید مواد دیگری را به آن اضافه کنید تا مصرف آن را متعادل‌تر کنید.

3. آیا تمایل دارید کمی بیشتر داشته باشید؟

ناتالی موکاری توصیه می‌کند که بر اساس قانون ۲۰/۸۰، یک رژیم غذایی متعادل را اعمال کنید. این به این معنی است که ۸۰ درصد از مواقع، غذاهایی را مصرف کنید که در چارچوب یک رژیم غذایی خاص یا به دلیل نگرانی‌های سلامتی مشخص شده اند، و ۲۰ درصد از مواقع نیز به فعالیت بدنی بپردازید.

این روش نه‌تنها باعث می‌شود که لذت و سرگرمی را در تغذیه خود تجربه کنید، بلکه از دیدگاه محدودکننده‌ای نسبت به انتخاب مواد غذایی خود فاصله بگیرید.

همچنین هر دو این کارشناسان توصیه می‌کنند که قبل از تدوین رژیم غذایی، با پزشک مشورت کنید تا یک برنامه غذایی متنوع و متعادل را انتخاب کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید