مجله سیمدخت
0

باورهای غلط در مورد سلامت دندان

باورهای غلط در مورد سلامت دندان
بازدید 74

دانشیار گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، به تفصیل و توضیح باورهای غلط مرتبط با بهداشت دهان و دندان پرداخت.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر زهرا قربانی اظهار داشت: سلامت ریشه، جوانه دندان‌های دائمی، و فرم فک و صورت، به‌طور مستقیم به سلامت دندان‌های شیری وابسته است. این باور که دندان‌های شیری اهمیتی ندارند و نیازی به درمان ندارند، اساساً غلط است.

او انتقاد کرد که استفاده از دود سیگار به‌منظور کاهش دردهای دندانی و گوش در کودکان، مورد انتقاد قرار گرفته است و هشدار داد: دود سیگار باعث کاهش گردش خون می‌شود، که این ممکن است برای کودکان بسیار خطرناک باشد.

این امر نه تنها می‌تواند به پوسیدگی استخوان و ریشه دندان آسیب بزند، بلکه درمان‌های خانگی، به‌ویژه دود سیگار که مخاطراتی بیشتر همراه دارد، هیچ تأثیری بر روی این مسئله نخواهد داشت. بنابراین، تنها و بهترین راه برای مواجهه با مشکلات دندانی یا لثه، مراجعه به دندانپزشک و درمان است.

او با اشاره به یک باور نادرست در جامعه، مبنی بر اینکه جرم‌گیری به دندان‌ها آسیب می‌زند، توضیح داد: این باور غلط است، زیرا قلم‌های جرم‌گیر فقط حرکت‌های لرزان دارند و به هیچ وجه به دندان آسیب نمی‌زنند.باورهای غلط در مورد سلامت دندان

دکتر قربانی ادامه داد: این قلم‌ها با حرکات لرزانی که ایجاد می‌کنند، جرم‌ها و رسوبات دندانی را شکسته و به بهبود سلامت دهان و دندان کمک می‌کنند.

اگر جرم‌گیری انجام نشود، ممکن است عمر دندان‌ها به‌طور قابل توجهی کاهش یابد و لثه‌ها هم بویژه در مقابل پلاک‌های میکروبی تحلیل می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد که پوسیدگی دندانی در ابتدا به شکل لکه‌های سفید ظاهر می‌شود و این در کودکان مسئله‌ای جدی است. او تأکید کرد که در مراحل اولیه پوسیدگی، لزومی به پر کردن دندان‌ها نیست و با استفاده از مسواک مناسب، فلوراید تراپی، و تغذیه سالم، می‌توان فرآیند پوسیدگی را متوقف کرد.

وی افزود: باور رایج دیگر این است که تنها زمانی که از مواد شیرین استفاده می‌شود، دندان‌ها در معرض پوسیدگی قرار می‌گیرند. برخی از مواد غذایی مانند چیپس یا ماکارونی به‌طور مستقیم شیرین نیستند، اما وقتی وارد دهان می‌شوند، به قند تبدیل می‌شوند و موجب پوسیدگی می‌شوند، که با این مواد غذایی بیشتر از دیگر مواد قندی اتفاق می‌افتد.باورهای غلط در مورد سلامت دندان

این دانشیار گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشگاه به یک موضوع رایج و نادرست دیگر درباره سلامت دهان و دندان اشاره کرد و توضیح داد: برخی افراد پس از مسواک زدن و مشاهده خونریزی لثه‌ها، از ادامه مسواک زدن خودداری می‌کنند.

این اقدام غلط است، زیرا وقتی لثه‌ها خونریزی می‌کنند، این نشان‌دهنده وجود پلاک‌های میکروبی در این ناحیه است که باعث التهاب و در نتیجه خونریزی لثه‌ها شده است. هر چه کمتر از مسواک استفاده کنیم، خونریزی لثه‌ها بیشتر خواهد شد؛ بنابراین، بهترین و مطمئن‌ترین راه، ادامه صحیح مسواک زدن است.

وی تاکید کرد: اگر چهار یا پنج روز به صورت صحیح مسواک زدن را انجام دهید، خونریزی لثه‌ها برطرف خواهد شد، مگر این که فرد دچار بیماری‌های زمینه‌ای و خونی باشد.باورهای غلط در مورد سلامت دندان

دکتر قربانی همچنین اضافه کرد باور نادرست دیگر این است که زنان باردار نباید به دندانپزشک مراجعه کنند، توضیح داد: مراجعه زنان در دوران بارداری ضرورت دارد، زیرا به دلیل مشکلات گوارشی نیاز به جرم‌گیری دندان‌ها در این دوران به مراتب بیشتر است.

وی توصیه کرد: بهترین حالت این است که زنان قبل از بارداری از سلامت دهان و دندان مطمئن شوند، اما در غیر این صورت حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنند، زیرا عفونت‌های دندانی مادر می‌توانند به کودک آسیب برسانند.

عضو هیئت علمی دانشگاه هشدار داد: عفونت‌های دندانی در زنان باردار حتی می‌تواند منجر به زایمان زودرس شود.

دکتر قربانی با اظهار اینکه بسیاری از میوه‌ها حاوی اسید هستند، به استفاده صحیح از میوه‌ها برای حفظ سلامت دهان و دندان تأکید کرد و افزود: مکیدن لیموترش با دندان‌های جلو یکی از رایج‌ترین اشتباهات است. این میوه که حاوی مقادیر بالایی از اسید است، سلامت دندان‌ها را به خطر می‌اندازد.

وی توصیه کرد: آب میوه را قبل از مصرف رقیق کنید یا در غیر این صورت بعد از مصرف آب میوه‌ها حتما دهان خود را با آب شسته و بعد از استفاده از آب میوه‌ها و میوه‌های اسیدی فورا مسواک نزنید، زیرا مینای دندان‌ها ضعیف شده و بعد از نیم ساعت به حالت عادی برمی‌گردد.

مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها به‌محض ایجاد دردهای دندانی یکی دیگر از باورهای نادرست و غلطی است که دکتر قربانی به آن اشاره کرد و افزود: این اقدام غلط است، حتی اگر دندان را عصب‌کشی کرده یا دندان‌های عقل را جراحی کرده‌اید، نباید خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف کنید.

مصرف آنتی بیوتیک در موارد خاص و تحت نظر پزشک باید انجام شود.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *