مجله سیمدخت
0

ایلان ماسک، نابینایی را درمان می‌کند؟

ایلان ماسک، نابینایی را درمان می‌کند؟
بازدید 109

شرکت نورالینک در پی تلاش برای بازگرداندن قابلیت حرکت به افراد معلول، در حال کار بر روی یک تراشه است که بتواند بینایی را نیز به آنان بازگرداند. ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا و بنیانگذار نورالینک، درباره فعالیت های این شرکت در زمینه توسعه تراشه ای که قدرت بینایی را به افراد با مشکلات بینایی بازگرداند، خبر داد. او اظهار داشت که این تراشه تا «چند سال دیگر» آماده خواهد شد.

این اعلام در پاسخ به یک کاربر صورت گرفت که مشکل بینایی پسر خود را در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) به اشتراک گذاشته بود. ماسک در پست خود، پس از بیان همدردی با این فرد، اعلام کرد که پس از موفقیت فعلی نورالینک در بازگرداندن قابلیت حرکت به افراد معلول، شرکت به توسعه تراشه ای برای کمک به بینایی یا بازگرداندن آن تمرکز خواهد کرد.

ماسک توضیح داد: «این قدم بعدی پس از فراهم کردن تله‌پاتی گوشی/کامپیوتر برای آن‌هایی است که ارتباط ذهن و بدن خود را از دست داده‌اند.» و ادامه داد: «ما در انتظار تأییدیه مقامات برای انجام اولین آزمایش انسانی خود هستیم.»

تراشه نورالینک

ماسک در یک پست جدید درباره تراشه بینایی شرکت نورالینک اعلام کرد که در ماه سپتامبر، شرکت برای اولین بار موفق به دریافت مجوز FDA برای شروع آزمایش‌های انسانی تراشه مغزی خود شده است و سپس اعلامیه‌ای را برای جذب داوطلبان برای این مطالعات منتشر کرد.

در این مطالعات، ربات R1 شرکت نورالینک یک تراشه مغزی را در بخشی از مغز که مسئول کنترل حرکات فرد است، کاشت. سپس تراشه N1 سعی می‌کند میزان حرکت دلخواه فرد آزمایشی را اندازه‌گیری کند و سپس آن را به فرمانی قابل فهم برای کامپیوترهای خارجی ترجمه کند.

برای دیدن نتیجه نهایی تلاش‌های ماسک، باید تا اتمام این مطالعات صبر کنیم. اما در صورت موفقیت، در آینده رابط‌های مغزی مشابه ممکن است بتوانند اعضای آسیب دیده مانند چشم را جایگزین کنند و داده‌های بصری را به صورت مستقیم به مغز منتقل کنند.

در ماه آگوست، محققان در مؤسسه تحقیقات پزشکی فاینشتاین شهر نیویورک، ریزتراشه‌هایی را در مغز یک فردی که در اثر یک تصادف رانندگی فلج شده بود و دست‌ها و پاهایش قادر به حرکت نبودند، کاشتند. با استفاده از یک پروتز عصبی دوگانه و حسگرهای حرکتی، او پس از چند سال توانست بازوی خود را متحرک کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید