مجله سیمدخت
0

افراد مبتلا به ام اس مشکلی در ازدواج ندارند!

افراد مبتلا به ام اس مشکلی در ازدواج ندارند!
بازدید 67

با توجه به گزارش بهداشت نیوز، دکتر سرور عدوانی، متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، به برخی باورهای غلط درباره بیماری مولتیپل اسکلروز (ام اس) پاسخ داده است.

دکتر عدوانی به اشتباهاتی که در مورد ام اس وجود دارد اشاره کرده و تصحیح نموده است. او تأکید دارد که اعتقاد به این موضوع که افراد مبتلا به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و مشکلاتی در روند بچه‌داری آن‌ها پیش آید، کاملاً غلط است. او اظهار کرده که بیماران ام اس به راحتی می‌توانند زندگی خانوادگی را شروع کرده و فرآیند بچه‌دار شدن خود را پیش ببرند.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب افزوده که بسیاری از مبتلایان به ام اس در سنوات پایین به این بیماری مبتلا می‌شوند و یا حتی ممکن است به سن باروری نرسیده باشند. این موضوع ممکن است برای آن‌ها نگران‌کننده به نظر برسد، اما در واقع این باور کاملاً غلط است و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی در زمینه ازدواج ندارند. او بیان کرده است که این افراد با مشاوره پزشکی می‌توانند به راحتی و با اطمینان وارد این مرحله شوند.

دکتر عدوانی در مورد احتمال انتقال ام اس به فرزندان مبتلا نیز توضیحاتی ارائه داده است. او تأکید دارد که بیماران به این نکته توجه داشته باشند که اگرچه ریسک ابتلا به ام اس در فرزندانی که از والدین مبتلا به این بیماری به دنیا می‌آیند بیشتر است، اما این احتمال هیچ‌گاه به خودش درصد بالایی را اختصاص نمی‌دهد. او با توضیح اینکه بسیاری از نوزادان متولد از والدین مبتلا به ام اس به صورت کاملاً طبیعی به دنیا می‌آیند، این باور را رد کرده و تاکید کرده است که این نگرش اشتباه و غلط است.

دکتر عدوانی با اشاره به طیف‌های مختلف بیماری ام اس و انتقال آن از طریق وراثت، به اهمیت آزمایش‌های ژنتیکی اشاره کرده و بیان کرده است که بدون انجام این آزمایش‌ها، افراد نمی‌توانند قطعیت درباره ریسک ابتلای خود و سایر اعضای خانواده به ام اس داشته باشند. او تصریح نموده که تعدادی از والدین که هر دو مبتلا به ام اس هستند، نوزادانی را به دنیا آورده‌اند که به‌طور کاملاً طبیعی و بدون مشکلی به زندگی خود ادامه داده‌اند.

دکتر عدوانی با تأکید بر اینکه مسئله اصلی درباره ام اس به مسائل ژنتیکی مرتبط نیست و بسیاری از فاکتورها و علل ابتلا به این بیماری هنوز مشخص نشده‌اند، به اهمیت مسائل محیطی و دیگر عوامل بیرونی در ایجاد این بیماری اشاره کرده است. او تصریح نموده که تا زمانیکه علت اصلی ام اس شناخته نشده باشد، نباید به طور قطعی نتایج ژنتیکی را به عنوان عامل تعیین‌کننده برای ابتلا به این بیماری در نظر گرفت.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به اشتباهات متداولی درباره بیماری مولتیپل اسکلروز (ام اس) پرداخته و اطلاعات اشتباه را تصحیح کرده است. او توضیح داد که باور به این مطلب که ام اس بیشتر مختص جوانان است، کاملاً اشتباه است و این بیماری می‌تواند در کودکان یا افراد مسن نیز ظاهر شود.

یکی از اشتباهات دیگری که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به توضیح آن پرداخته است، اعتقاد به این موضوع است که ام اس موجب کاهش طول عمر افراد می‌شود. او با بیان اینکه این بیماری معمولاً با اختلال عملکرد زندگی مرتبط است ولی به طور مستقیم طول عمر را کاهش نمی‌دهد، به اشتباه این باور را رد کرده است.

دکتر عدوانی همچنین بیان این موضوع که تمامی افراد مبتلا به ام اس دچار مشکلات شدید در راه رفتن یا از دست دادن بینایی می‌شوند، را نقد کرده و توضیح داده است که با پیشرفت‌های جدید در درمان ام اس، بسیاری از بیماران با موفقیت درمان شده و به زندگی عادی باز می‌گردند.

وی از اهمیت تداوم درمان برای مبتلایان به ام اس هشدار داده و توضیح داده است که این بیماری ماهیتی بهبودپذیر و حمله‌آور دارد. او به افراد توصیه کرده که پس از بهبود نشانه‌های بیماری، درمان را قطع نکنند تا از حملات آتی جلوگیری کنند.

در پایان، دکتر عدوانی به بیان اینکه اطلاعات مبتنی بر این باور که افراد مبتلا به ام اس نباید مواد غذایی با طبع سرد را مصرف کنند، تایید نشده است، اشاره کرده و تاکید کرده است که مهمترین توصیه به مبتلایان به ام اس، رعایت یک رژیم غذایی سالم است.

در نهایت، این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب از مخاطرات سیگار و قلیان برای مبتلایان به ام اس هشدار داده و توصیه کرده است که این افراد به منظور پیشگیری از تشدید حملات بیماری از مصرف مواد دخانیات خودداری کنند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید