مجله سیمدخت
0

پیش‌بینی زمان فوت افراد با استفاده از یک ابزار هوش مصنوعی جدید

پیش‌بینی زمان فوت افراد با استفاده از یک ابزار هوش مصنوعی جدید
بازدید 95

مرگ و مالیات احتمالاً تنها مسائل قطعی در زندگی هستند، اما پیشرفت‌های حوزه هوش مصنوعی ممکن است ما را به یک قدم پیش بینی بیشتر نزدیکتر کند. 

یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که با کمک زبان یادگیری ماشین، می‌توان به پیش‌بینی دقیق زمان مرگ یک فرد پرداخت.

محققان در دانشگاه‌های کپنهاگ، دانمارک و شمال شرق ایالات متحده برای انجام این تحقیق، داده‌های روزانه یک دهه از زندگی بیش از ۶ میلیون نفر از ساکنان دانمارک را از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ جمع‌آوری کردند.

این داده‌ها شامل جزئیاتی از تاریخچه سلامت، درآمد، ساعات کار، محل اقامت و سایر جوانب زندگی افراد بود. سپس این داده‌ها به یک مدل یادگیری عمیق زبان ماشین با نام “لایف‌تو‌وک” (Life2vec) ارسال شدند تا بر اساس آن داده‌ها یک توالی دقیق از رویدادهای زندگی افراد ایجاد شود.

برای آزمایش این مدل، محققان با توجه به داده‌های موجود، این پرسش را مطرح کردند که آیا می‌توانند پیش‌بینی کنند که یک فرد در چهار سال پس از سال ۲۰۱۶ زنده می‌ماند یا خیر. هرچند محققان خود پاسخ را می دانستند، اما الگوریتم اطلاعات لازم را نداشت.

سون لمان، استاد دانشگاه فنی دانمارک و سرپرست این مطالعه، اظهار داشت: برای آزمایش عملکرد این مدل ماشینی، یک گروه شامل ۱۰۰ هزار نفر انتخاب شدند، که نیمی از آنها زنده ماندند و نیمی دیگر فوت کردند.

این افراد از گروهی انتخاب شدند که در محدوده سنی ۳۰ تا ۵۵ سال قرار داشتند؛ یک دوره زمانی که پیش‌بینی مرگ و میر به چالش کشیده‌ شده است. نتایج نشان داد که «لایف‌تو‌وک» در حدود ۷۸ درصد از مواقع توانسته است پیش‌بینی صحیحی ارائه دهد.

تجزیه و تحلیل داده‌ها همچنین نشان داده است که افراد با درآمد بالا یا سمت‌های مدیریتی، با احتمال بیشتری زنده می‌مانند. همچنین، طبق این تحقیق، مردان، کارگران ماهر، و افرادی که تحت تشخیص اختلال سلامت روان قرار داشته‌اند، بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.

نویسندگان این مطالعه اظهار کرده‌اند که این مدل حدود ۱۱ درصد از بهترین فناوری‌های روز عملکرد نشان داده است.پیش‌بینی زمان فوت افراد با استفاده از یک ابزار هوش مصنوعی جدید

محققان از این مدل نیز برای پیش‌بینی جزئیات ذهنی‌تر انسان، از جمله ویژگی‌های شخصیتی که معمولاً از طریق پرسشنامه جمع‌آوری می‌شوند، استفاده کردند. این مدل خلاقانه نشان داد که قادر است تعدادی از ویژگی‌های شخصیتی انسان ، از جمله عزت نفس و اجتماعی بودن را پیش‌بینی کند.

دکتر لمان بیان کرد که این مدل در وضعیت فعلی خود، برای انجام هیچ وظیفه‌ای در دنیای واقعی آماده نیست، اما از نظر تئوری، این امکان وجود دارد که هر نوع پیش‌بینی را انجام دهیم.

وی افزود که این مدل هوش مصنوعی ممکن است به نظر شوم و دیوانه‌کننده بیاید، اما در واقعیت، آن چیزی است که تحقیقات زیادی بر روی آن انجام شده است، به خصوص توسط شرکت‌های بیمه.

دکتر آرتور کاپلان، رئیس بخش اخلاق پزشکی در دانشگاه نیویورک، با اقدام شرکت‌های بیمه برای بهره‌مندی از مدل‌های تجاری‌تر ابزارهای هوش مصنوعی موافقت خود را اعلام کرده است. وی تأکید دارد که این مدل‌ها می‌توانند توسط شرکت‌های بیمه به کار گرفته شده و به عنوان یک عامل پیش‌بینی برای ریسک‌های مرتبط با بیمه مورد استفاده قرار گیرند.

دکتر کاپلان در توضیح این موضوع اظهار کرده است: وجود چنین مدل‌هایی باعث سخت‌تر شدن فروش بیمه به افراد می‌شود. در واقع، اگر همه اطلاعات دقیق درباره خطرات موجود باشد، اجرای بیمه در برابر ریسک غیرمشخص تر می‌شود.

این اظهارات در حالی مطرح شده‌اند که گوگل نیز وارد این عرصه شده و روی یک فناوری هوش مصنوعی کار می‌کند که با تحلیل سوابق سلامت افراد، قادر به پیش‌بینی زمان مرگ آنان است. نتایج این تحقیقات جدید در نشریه علمی “Nature Computational Science” منتشر شده است.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *