مجله سیمدخت
0

رازهای تکامل گربه‌ها در پژوهش جدید فاش شد

رازهای تکامل گربه‌ها در پژوهش جدید فاش شد
بازدید 37

با مطالعه ژنوم پنج گونه گربه، پژوهشگران به رمزگشایی معماهای دیرینه‌ای پرداخته‌اند که باعث بهبود درک ما از فرآیند تکامل گونه‌های مختلف می‌شود. این تحقیق با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، ژنوم گونه‌های هیبریدی از گربه‌های اهلی، شیرها و ببرها را مورد بررسی قرار داده و دی‌ان‌ای که از هر والد به ارث‌برده شده را شناسایی کرده است. هدف اصلی این تحقیق، بهبود درک از نحوه تکامل گربه‌ها و شناسایی اساس ژنتیکی تفاوت‌های بین گونه‌های مختلف گربه بوده است.

رازهای تکامل گربه‌ها در پژوهش جدید فاش شد

پژوهشگران ژنوم چند گونه گربه متفاوت را جدا و بررسی کردند.

یکی از پرسش‌هایی که مورد توجه پژوهشگران بود، این بود که چرا گربه‌ها در مقایسه با سایر پستانداران، تغییرات ژنتیکی پیچیده نسبتاً کمتری دارند. به عبارت دیگر، تفاوت زیادی در کروموزوم‌های شیر و گربه اهلی وجود ندارد.

حالا تجزیه و تحلیل جدید نشان می‌دهد که این امر به علت فراوانی کم بخش‌های مضاعف‌شده دی‌ان‌ای است. گربه‌ها نسبت به سایر پستانداران دارای کمترین بخش‌های مضاعف‌شده هستند که این امر ژنوم آن‌ها را پایدارتر نگه می‌دارد و به تغییرات کمتری در آن منجر می‌شود.

هنگام بررسی تغییرات ژنتیکی که گونه‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند، پژوهشگران تکرار ماهواره‌ای خاصی را به نام DXZ4 شناسایی کردند. این تکرار، که به عنوان یک دی‌ان‌ای تکراری شناخته می‌شود، بر ساختار سه‌بعدی کروموزوم ایکس و گونه‌زایی تأثیرگذار دارد. برخلاف بخش‌های دی‌ان‌ای دیگر، قطعه DXZ4 در گربه‌ها با سرعت بیشتری در حال تکامل است.

با استفاده از توالی‌های ژنومی بسیار دقیق، کشفی جدید در زمینه‌ی ژن‌های بویایی به عمل آمده است. این مطالعه نشان می‌دهد که از نظر ژن‌های بویایی، گونه‌ها دارای تنوع زیادی هستند؛ این تنوع ممکن است به دلیل نیازهای مختلف به حس بویایی در گونه‌های مختلف باشد، به‌طوری‌که برخی از گونه‌های گربه به حس بویایی قوی نیاز دارند، در حالی‌که دیگران این نیاز را ندارند.

پژوهش جدید نشان می‌دهد که گونه‌های خاصی مانند گربه ماهیگیر ژن‌هایی را حفظ کرده‌اند که این حیوانات را قادر به شنود بوهای درون آب می‌کنند و این قابلیت به آن‌ها کمک می‌کند تا شکار خود را بیابند. از سوی دیگر، گربه‌های اهلی که به شکار نیاز ندارند، بسیاری از این ژن‌ها را از دست داده‌اند.

یافته‌های این مطالعه به پژوهشگرانی که در زمینه‌های مرتبط با بیماری، رفتار، و محافظت از گربه‌ها فعالیت می‌کنند، کمک خواهد کرد تا با درک بهتری از تفاوت‌های ژنتیکی منحصر به فرد گربه‌ها، تحقیقات خود را ارتقاء دهند. نتایج این تحقیق در مجله‌ی Nature Genetics منتشر شده است.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید