مجله سیمدخت
0

شناخت علائم و روش‌های درمان التهاب مخاط بینی و روش‌های پیشگیری از این بیماری

شناخت علائم و روش‌های درمان التهاب مخاط بینی و روش‌های پیشگیری از این بیماری
بازدید 81

بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی می‌تواند باعث التهاب مخاط بینی شود. در صورتی که این بیماری به مدت بیش از یک هفته ادامه داشته باشد، باید برای درمان آن اقدامات لازم را انجام داد. در ادامه به روش‌های درمان التهاب مخاط بینی پرداخته خواهد شد.

عدم درمان التهاب مخاط بینی ممکن است باعث سینوزیت شود. زیرا مخاط بینی در امتداد سینوس‌ها قرار دارد و در صورتی که فرد دچار آلرژی یا سرماخوردگی شود، مخاط بینی در هر دو سینوس با تورم و التهاب همراه می‌شود. بهتر است در صورت بروز علائم التهاب مخاط بینی، درمان مناسب را به موقع انجام دهید تا از بروز سینوزیت جلوگیری شود.

علائم، علل و درمان التهاب مخاط بینی

رینیت یا التهاب مخاط بینی، یکی از عوارض بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی است. درصورتی که این بیماری به مدت یک هفته به طول بیانجامد، به خودی خود بهبود می‌یابد. اما در صورتی که بیش از یک هفته ادامه داشته باشد، برای درمان التهاب مخاط بینی باید اقدامات لازم انجام گیرد.

شناخت علائم و روش‌های درمان التهاب مخاط بینی و روش‌های پیشگیری از این بیماری

عدم درمان التهاب مخاط بینی ممکن است باعث ابتلا به سینوزیت شود. زیرا مخاط بینی در راستای سینوس‌ها قرار دارد. در هنگام بروز آلرژی یا سرماخوردگی، مخاط بینی در هر دو سینوس با تورم و التهاب همراه می‌شود. در این بیماری، سینوس‌های بینی نیز ممکن است درگیر شوند.

بنابراین، برای تشخیص دقیق و بررسی آسیب دیدگی سینوس، پزشک ممکن است تصویربرداری از سینوس انجام دهد. در این مطلب با علائم، عوارض و روش‌های درمان التهاب مخاط بینی آشنا خواهید شد.

علائم التهاب مخاط بینی

شناخت علائم و روش‌های درمان التهاب مخاط بینی و روش‌های پیشگیری از این بیماری

از علائم شایع التهاب مخاط بینی عبارت است از:

  • گرفتگی و آبریزش بینی
  • خارش درون بینی و حلق
  • کاهش بویایی
  • ترشح پشت حلق یا خلط
  • بینی متورم و قرمز
  • درد و سوزش بینی
  • کاهش حس بویایی

عامل اولیه برای بروز این عارضه، بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی است. درصورتی که تعداد ابتلا به این بیماری‌ها از حد معینی در سال تجاوز کند، می‌تواند زمینه ساز بروز سینوزیت مزمن شود.

علاوه بر آن، محرک‌های محیطی نیز می‌توانند عامل بروز این عارضه باشند. به عنوان مثال آلودگی هوا، که در شهرهای بزرگ به صورت فراوانی دیده می‌شود، می‌تواند برای بروز سینوزیت مزمن موثر باشد.

سومین عاملی که می‌تواند برای بروز این عارضه مؤثر باشد، دود سیگار است که می‌تواند باعث فلج مژه‌های درون راه‌های هوایی شود. افرادی که در سنین پایین با دود سیگار در تماس هستند، بسیار مستعد ابتلا به التهاب مخاط بینی و رینیت هستند. مهم است به یاد داشته باشید که گرفتگی بینی ممکن است به صورت کوتاه‌مدت باشد و در عرض ۷ تا ۱۰ روز درمان شود. اما در صورتی که علائم مذکور بیش از ده روز طول بکشد یا بسیار تکرار شود، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب را انجام دهید.

علل التهاب مخاط بینی چیست؟

از علل التهاب و تورم مخاط بینی عبارت است از:

  • آلرژی

بیماری التهاب مخاط بینی آلرژیک می‌تواند به دلیل آلودگی هوا، ژنتیک، مصرف بعضی داروها و رفلاکس معده ایجاد شود. برای درمان این بیماری، از داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک استفاده می‌شود. این بیماری به نظر ساده می‌آید، اما در صورتی که به موقع درمان نشود، ممکن است به دیگر نقاط بدن هم انتشار یابد.

شناخت علائم و روش‌های درمان التهاب مخاط بینی و روش‌های پیشگیری از این بیماری

در مواردی که سیستم ایمنی بدن ضعیف باشد، ممکن است به رینیت مبتلا شود. در این موارد، از داروهای تقویتی سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شود. برای افرادی که دچار رینیت آلرژیک هستند، بهتر است جراحی بینی انجام ندهند و تا زمان بهبود کامل صبر کنند.

  • سینوزیت

سینوزیت معمولا باعث ترشحات بینی می‌شود و این موضوع باعث می‌شود که بیمار همیشه حالت خرخر داشته و درد بینی، آسیب به مخاط و تورم بینی را تجربه کند. با توجه به محل سینوزیت، ترشحات بینی ممکن است به درون بینی یا پایین گلو تخلیه شود. در صورتی که سینوزیت قدامی باشد، ابتدا ترشحات بینی خارج می‌شود و در صورت عفونت سینوس خلفی، ترشحات بینی به حلق می‌ریزد.

  • آلودگی محیط زندگی

آلودگی و دود، باعث آسیب پذیری مخاط بینی می‌شوند و خطر ابتلا به بیشتر ویروس‌ها و باکتری‌ها را افزایش می‌دهند. استفاده نامناسب از محلول‌های بهداشتی بینی یا عدم رعایت بهداشت در مراقبت از بینی، می‌تواند باعث التهاب مخاط بینی شود و به راحتی منجر به تورم بینی می‌شود.

شناخت علائم و روش‌های درمان التهاب مخاط بینی و روش‌های پیشگیری از این بیماری

تشخیص و درمان التهاب بینی

در اکثر موارد، به طور اولیه مشخص نیست که آبریزش بینی، علامت اولیه یا همراه یک عفونت ویروسی شدید است. در تشخیص افتراقی، معمولاً بعد از چند روز امکان‌پذیر است. تشخیص‌های افتراقی شامل بیماری‌هایی مانند اگزانتم حاد، رینیت آلرژیک، سفلیس مادرزادی و دیفتری بینی است.

شناخت علائم و روش‌های درمان التهاب مخاط بینی و روش‌های پیشگیری از این بیماری

برای معالجه علت پایه‌ای التهاب مخاط بینی، درمان خاصی وجود ندارد. درمان علامتی، شامل استفاده از قطره بینی ضد احتقان، داروی خوراکی ضد احتقان بینی و آنتی‌بیوتیک‌ها، تنها در صورت عفونت باکتریایی ثانویه لازم است و برای این منظور، کشت و تست حساسیت باید قبل از تجویز درمان انجام شود. در صورت نیاز، برای بخور، درمان با لامپ‌های مادون قرمز، مسکن‌ها و استراحت در بستر تجویز می‌شود.

پیشگیری از التهاب مخاط بینی

اگرچه سند علمی وجود ندارد که پیشگیری از التهاب مخاط بینی را امکان‌پذیر بداند، اما اقداماتی در جهت ارتقای سلامت عمومی می‌تواند موثر باشد. برخی از این اقدامات شامل افزایش مقاومت بدن با حمام سونا، رعایت رژیم درمانی، استفاده از آب درمانی، تجویز ویتامین C، ورزش و رعایت بهداشت فردی بخصوص در تماس با اطفال می‌شود.

  • از عواملی که سبب رینیت می شود پرهیز کنید.
  • رطوبت هوا را کمتر نمایید.
  • هواکش ها زمان استحمام روشن شود.
  • هود را موقع پخت و پز روشن کنید.
  • تمیز کردن منظم منزل
  • شستن ملافه و پتوها به طور منظم
  • شستشوی بینی با محلول نمکی

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید