مجله سیمدخت
0

یوگا چیست؟ و فواید ورزش های شرقی

یوگا چیست
بازدید 138

کیفیت زندگی ما به نسبت مستقیم با ارزشی که به خود می دهیم، دارد. هر چه بیشتر خودمان، جسم و روحمان را دوست داشته باشیم و از آن مراقبت کنیم، بیشتر از زندگی در آن سطح لذت می‌بریم. بیایید یوگا را کمی بیشتر بشناسیم، که می تواند احساسات شدیدی را در ما ایجاد کند.

یوگا در چند دهه اخیر به یک پدیده جهانی تبدیل شده است. چیزی که هزاران سال پیش در شرق به عنوان یک تمرین مراقبه آغاز شد. اکنون به یک شوق سبک زندگی مدرن تبدیل شده که میلیاردها دلار درآمد دارد. این را می‌توان به سازگاری آن نسبت داد. افراد از همه طبقات زندگی می‌توانند تمرین کنند و از مزایای یوگا بهره‌مند شوند. بسیاری از افراد مشهور به این تمرین فیزیکی و معنوی سوگند یاد می‌کنند و حتی کسانی که یوگا تمرین نمی‌کنند به نظر می‌رسد که فردی را می‌شناسند که این کار را انجام می‌دهد. تمرین‌کنندگان اغلب تجربیات خود را با استفاده از عباراتی مانند تعادل، قدرت، انعطاف‌پذیری و آرامش توصیف می‌کنند. اما دقیقا یوگا چیست؟ و این عمل چقدر از ریشه های کهن خود فاصله گرفته است؟


یوگا چیست؟

یوگا یک کلمه سانسکریت است که به “اتحاد” ترجمه شده است. اتحاد به معنای به هم پیوستن یا متحد شدن است. هدف آن ایجاد اتحاد بدن، ذهن، روح و آگاهی جهانی است. این فرآیند اتحاد جنبه‌های فیزیکی، ذهنی، عاطفی و معنوی خودمان چیزی است که به یوگی ها اجازه می‌دهد تا حالت های عمیق آزادی، آرامش و خودآگاهی را تجربه کنند.
مردان یوگاکار (یوگی) و زنان یوگاکار (یوگینی) این ورزش را با استفاده از وضعیت‌های بدنی مختلف، تمرینات تنفسی، تمرکز، ریلکسیشن و دیگر تمرینات ورزش یوگا مغز و بدنشان را به یکدیگر متصل می‌کنند. یوگا به‌عنوان یک ورزش در سراسر جهان به یک تجارت چند میلیارد دلاری تبدیل شده است که شامل کلاس‌ها، دوره‌های مربی‌گری، کتاب، فیلم‌های آموزشی و لباس و تجهیزات آن از جمله مت است.

تاریخچه یوگا

خاستگاه آن هند است. و مربوط به هزاران سال قبل از اوپانیشادها است. مجموعه‌ای از متون یوگا به حدود 800 سال قبل از میلاد تا 400 سال پس از میلاد برمی‌گردد. در حالی که کلمه “یوگا” برای اولین بار در ریگودا ذکر شد، اما اولین باری که به معنای امروزی آن استفاده شد در کاتا اوپانیشاد است. این متن معنوی باستانی بین قرن پنجم و سوم قبل از میلاد نوشته شده است.
این توقف افکار نتیجه تمرین اختصاصی و مداوم یوگا است. با آرام کردن گفتگوی ذهنی ما، این تمرین متفکرانه به منبع وجود ما متصل می‌شود، جایی که می‌توانیم وحدت خودمان و همچنین وحدت هر چیز دیگری را در اطرافمان تجربه کنیم.

اهداف یوگا

یوگا یک فرآیند مراقبه ای برای کشف خود و رهایی است. این مجموعه متنوعی از اعمال است که هدف آن کنترل ذهن، شناخت آگاهی شاهد جدا شده و رهایی از چرخه تولد و مرگ است. این به ما می‌آموزد که خودمان را به وضوح ببینیم، بفهمیم چه چیزی در مورد ما حقیقت دارد، و هر چیزی را که به ما کمک نمی‌کند رها کنیم. یوگا به ما کمک می‌کند تا از افکار، احساسات و باورهای خود آگاه شویم و زمانی که دیگر در خدمت ما نیستند آنها را تغییر دهیم. این ابزارها را در اختیار ما قرار می‌دهد تا در زندگی انتخاب های بهتری داشته باشیم و کامل تر زندگی کنیم.
یوگا تمرینی است که به ما امکان می‌دهد بدن، ذهن و روح خود را متحول و پاکسازی کنیم. این آگاهی ما را گسترش می‌دهد. تا به ما کمک کند با طبیعت و جهان اطرافمان ارتباط برقرار کنیم. همچنین به ما دسترسی بیشتری به منابع درونی می‌دهد تا به ما در مورد خودآگاهی، پذیرش، شفقت، صبر، قدردانی، بخشش، فروتنی، عشق، آرامش و شادی بیاموزد.

8 اندام یوگا

“پاتانجلی” اصول فلسفه و تمرین یوگا را در متن کلاسیک خود، یوگا سوتراها بیان کرد. او هشت اندام یا گام را برای رسیدن به هدف تمرین توصیف می‌کند. هر عضو یک تمرین روحی، ذهنی یا فیزیکی است که بر یکدیگر بنا می‌شود. اندام های مسیر هشت گانه عبارتند از:

  1. Yama (یاما) – کدهای اخلاقی رفتار
  2. Niyama (نیاما) – مراعات فیزیکی و تمرینات داخلی
  3. Asana (آسانا) – وضعیت بدنی مناسب
  4. Pranayama (پرانایاما) – تمرینات تنفسی مناسب
  5. Pratyahara  (پراتیاهارا) – کنار گذاشتن حواس از حواس پرتی بیرونی
  6. Dharana – تمرکز ذهنی و تمرکز ذهن
  7. Dhyana – مراقبه و تمرکز روی یک نقطه واحد
  8. Samadhi (سامدی) – توقف تمام فعالیت های ذهنی برای رسیدن به حالت یگانگی

تمرینات یوگا

شش شاخه اصلی یوگای سنتی وجود دارد. در هر یک از اینها، هدف وحدت از طریق تمرینات مختلف یوگا حاصل می‌شود. هر یک از این جنبه‌های مختلف یوگا بر اساس استعداد، مهارت و توانایی تمرین‌کنندگان به‌طور متفاوتی طنین‌انداز می‌شود.
اینها هستند:

  1. Raja راجا (مسیر سلطنتی) – بر تمرینات مراقبه تمرکز دارد.
  2. Karma کارما (مسیر عمل) – بر عمل و خدمت در زندگی روزمره تمرکز دارد.
  3. Jnana جنانا (مسیر دانش) – بر خرد تمایزآمیز و خود کاوش تمرکز دارد.
  4. Bhakti باکتی (مسیر فداکاری) – بر فداکاری به خدا متمرکز است.
  5. Tantra تانترا (مسیر خلسه) – بر مراسم و شروع تمرکز دارد.
  6. Hatha هاتا (مسیر نیرومند) – بر انرژی و حرکت بدن تمرکز دارد.

یوگا مدرن در غرب

در غرب، کلمه “یوگا” به معنای سبک خاصی به نام هاتا یوگا آمده است. این شاخه بر وضعیت بدنی (آسانا)، تمرینات تنفسی (پرانایاما)، کاهش استرس، آرامش، آمادگی جسمانی و تندرستی تاکید دارد. تمرکز در درجه اول بر روی بدن فیزیکی است که با یوگا سنتی متفاوت است، جایی که تمرکز بیشتر درونی و معنوی است. مکاتب هاتا زیادی وجود دارد که هر کدام سبک و فلسفه منحصر به فرد خود را دارند.

فواید یوگا

با تمرینات تنفسی و حرکات تعادلی موجود در آن، یوگا فواید روحی و جسمی دارد. در حالی که یوگا از حفظ نظم زندگی منظم پشتیبانی می‌کند، سلامت بدن را نیز تنظیم می کند.بسیاری از مردم این سوال را خواهند پرسید که فواید یوگا چه زمانی دیده می شود؟ حتی اگر پاسخ قطعی برای این سوال وجود نداشته باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. در هفته اول شروع به انجام یوگا تغییرات روحی و بعد از هفته دوم تغییرات جسمی را احساس خواهید کرد.

به کنترل تنفس کمک می‌کند.

با برخی از تکنیک های تنفسی (پرانایاما) که در یوگا به کار می‌روند، متوجه خواهید شد که تنفس صحیح چقدر اهمیت دارد.

از سلامت ریه و قلب حمایت می‌کند.

تکنیک های صحیح تنفسی که در یوگا به کار می‌روند. هم کنترل تنفس را فراهم می‌کند و هم از سلامت ریه های شما حمایت می‌کند. همچنین به آرامش قلب کمک می‌کند.

دستگاه گوارش را تنظیم می‌کند.

تمرینات یوگا به تنظیم سیستم گوارش، تسهیل عبور غذا از روده ها و موثرتر کردن عملکرد روده کمک می‌کند.

ماهیچه ها را تقویت می‌کند

به شما کمک می‌کند بدنی انعطاف پذیر داشته باشید.

یوگا فقط تمرینات کوچک و تنظیم تنفس نیست. یوگا شامل حرکات آسان در طول فرآیند تمرین و همچنین حرکات بسیار دشوار و خسته کننده است. این حرکات چالش برانگیز به تقویت ماهیچه ها کمک می‌کند و به بافت های همبند و عضلانی بدن انعطاف می‌دهد.

به کاهش وزن کمک می‌کند.

اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید که آیا یوگا به کاهش وزن کمک می‌کند، باید گفت یوگا می‌تواند کمک موثری برای شما باشد. یوگا، هنگامی که به طور منظم انجام داده می‌شود، اجازه می‌دهد تا چربی موجود در ماهیچه ها آب شود. یوگا از این طریق به کاهش وزن کمک می‌کند.

درد کمر و کمر را کاهش می‌دهد.

حرکات یوگا عضلات را تقویت می‌کند و در نتیجه از اختلالات وضعیتی جلوگیری می‌کند. یوگا که از اختلالات وضعیت بدنی جلوگیری می‌کند، دردهای مزمن کمر و کمر ناشی از اختلالات وضعیت بدن را نیز کاهش می‌دهد.

باعث تقویت ایمنی می‌شود.

یوگا اجازه می‌دهد تا سطح کورتیزول بالا به تعادل بازگردد و در نتیجه سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

یوگا که از قدرت سلول های مغز حمایت می‌کند

و ذهن را آرام می‌کند.

از باروری حمایت می‌کند.

تمرینات یوگا به مواد شیمیایی ترشح شده توسط مغز کمک می‌کند تا با هورمون ها ترکیب شوند و از باروری حمایت کنند.

گردش خون را تنظیم می‌کند.

یوگا، که میزان اکسیژن دریافتی سلول ها را افزایش می‌دهد، باعث می‌شود خون به طور موثرتری در اندام ها توزیع شود. به این ترتیب ضمن حمایت از سلامت قلب و عروق، از لخته شدن و تورم خون در بدن جلوگیری می کند.

فواید معنوی یوگا

یوگا فقط در مورد فواید فیزیکی نیست. فواید معنوی یوگا که آرامش زیادی را فراهم می‌کند نیز بسیار زیاد است. در اینجا فواید معنوی یوگا آورده شده است.استرس و افسردگی را کاهش می‌دهد. یوگا که ترشحات غدد فوق کلیوی را تنظیم می‌کند از این طریق استرس را کاهش داده و باعث آرامش فرد می‌شود.
باعث آرامش درونی می‌شود. یوگا، به ما کمک می‌کند تا بفهمیم که آرامش درونی در واقع درون خود ماست. یوگا این امکان را به شما می‌دهد که یک روز پر استرس را راحت‌تر پشت سر بگذارید، آرامش درونی را برای شما آسان‌تر می‌کند.

در اینجا بیماری هایی وجود دارد که یوگا برای آنها مفید است.

  • کلسیفیکاسیون
  • اختلالات اشتها
  • اختلالات خواب
  • میگرن
  • بیماری های ریوی
  • آسم
  • آلرژی
  • افسردگی
  • سرطان
  • دیابت نوع 2
  • سندرم تونل کارپال
  • فیبرومیالژیا
  • آرتروز

 

یک فلسفه زندگی

یوگا فقط یک ورزش مراقبه نیست، بلکه یک فلسفه کامل زندگی است. این یک روش دقیق است که با بالاترین حقیقت خود ارتباط برقرار کنیم، با نیت زندگی کنیم و انتخاب هایی انجام دهیم که در خدمت عالی ترین منافع ما باشد. از طریق یوگا، ما بارها و بارها به ماهیت واقعی خود باز می‌گردیم، همانطور که لایه های شرطی سازی و عادت را از بین می‌بریم. هر بار که روی تشک یوگا خود می‌ایستیم یا روی یک بالشتک مراقبه می‌نشینیم، این فرصت را داریم که بفهمیم واقعاً چه کسی هستیم و شروع به درک ماهیت واقعی جهان می‌کنیم.
بنیانگذار یوگا، پاتانجالی میگوید: یوگا باعث میشود احساس راحتی کنید. شما ممکن است شگفت زده شوید که آسانا(Asana) تنها مرحله ای از تمرین یوگا است. این به این معنی است که به شما کمک می‌کند احساس خوبی داشته باشید.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید