مجله سیمدخت
0

چه زمانی پا به سن پیری می‌گذاریم؟

چه زمانی پا به سن پیری می‌گذاریم؟
بازدید 67

تصور مردم از «سالمندی» در طول زمان تغییر کرده است و تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بیشتر مردم امروزه فکر می‌کنند شروع سالمندی دیرتر از گذشته است.

تیمی از دانشمندان آلمان، ایالات متحده آمریکا و لوکزامبورگ، با بررسی داده‌های بیش از ۱۴ هزار نفری که در یک تحقیق طولانی‌مدت شرکت کرده بودند، به این نتیجه رسیدند.

شرکت‌کنندگان در این تحقیق افرادی بودند که از سال ۱۹۱۱ تا ۱۹۷۴ میلادی به دنیا آمده بودند و متعلق به نسل‌های مختلفی بودند. این افراد، که با رده‌سنی بین ۴۰ تا ۱۰۰ سال بودند، به ۸ پرسش طی یک دوره زمانی ۲۵ ساله پاسخ دادند.

یکی از سوالات اصلی این تحقیق این بود که «در چه سنی کسی را به عنوان پیر توصیف می‌کنید؟»

متولدین سال ۱۹۱۱ میلادی در پاسخ به این سوال گفتند که متوسط سن شروع پیری ۷۱ سال است؛ اما وقتی این سوال از افراد متولد سال ۱۹۵۶ میلادی که در حال حاضر ۶۵ ساله هستند، پرسیده شد، آنها پیری را با تأخیر سه ساله تر از این زمان، یعنی در سن ۷۴ سالگی، شناختند. چه زمانی پا به سن پیری می‌گذاریم؟

مارکوس وتشتاین، یکی از اعضای تیم تحقیقات، در گزارشی ذکر می‌کند: “امید به زندگی افزایش یافته است و برخی جوانب از سلامتی نیز بهبود یافته‌اند؛ به طوری که افرادی که در گذشته به عنوان پیر شناخته می‌شدند، اکنون دیگر به این تعریف نمی‌خورند.”

این الگوی بهبود در سطح فردی نیز مشاهده شده است، به طوری که هر فرد پس از چهار یا پنج سال، تخمینی یک سال بیشتر برای شروع مرحله سالمندی قائل می‌شود. همچنین، زنان معمولاً آستانه پیری را دو سال بعد از مردان در نظر می‌گیرند.

فاکتورهای دیگری نیز در تخمین فردی افراد نقش داشتند؛ به عنوان مثال، افرادی که با مشکلات سلامتی روبرو بودند، تنهاتر به نظر می‌رسیدند یا احساس می‌کردند که سنشان بیشتر است؛ به طور کلی، اعتقاد داشتند که فرآیند پیری در آن‌ها زودتر آغاز می‌شود.

بدون شک، این مطالعه محدودیت‌هایی داشت؛ به عنوان مثال، تمام شرکت‌کنندگان از یک کشور، یعنی آلمان، بودند. همچنین، احتمال وجود دارد که مفهوم «پیری» در فرهنگ‌های غیر اروپایی به شکلی متفاوت تجربه و توصیف شود.

در دنیای امروز، انسان‌ها طولانی‌تر از همیشه زندگی می‌کنند و با پیشرفت مداوم در کیفیت زندگی و سلامت، احتمالاً رسیدن به سن صد سالگی بسیار رایج‌تر خواهد شد. این وضعیت باعث مطرح شدن سوالاتی می‌شود که آیا محدودیتی برای طولانی کردن زندگی انسان وجود دارد یا خیر.

نتایج این مطالعه در مجله Psychology and Aging منتشر شده است.

چنانچه این مطلب برایتان مفید بود، از این پست نیز دیدن نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید