مجله سیمدخت
0

چرا افراد مسن معمولاً زودتر از خواب بیدار می‌شوند؟

بازدید 78

افراد مسن معمولاً زودتر از افراد جوان‌تر به خواب می‌روند و زودتر از خواب بیدار می‌شوند. چرا؟

تصور کلیشه‌ای رایج وجود دارد که نوجوانان تا ظهر می‌خوابند، اما سالمندان هنگام سحر از خواب بیدار می‌شوند. به‌نظر می‌رسد حقیقتی در این کلیشه نهفته شده و درواقع، زودتر برخاستن از خواب، بخشی از روند طبیعی پیری است.

متخصصان به افراد توصیه می‌کنند که هر شب هفت ساعت یا بیشتر بخوابند و همچنین سعی کنند هر شب در ساعت مشخصی بخوابند. اگرچه وقتی فرد به میان‌سالی پا می‌گذارد، هر ده سال، میانگین مدت خواب ۳۰ دقیقه کم می‌شود و آن‌ها معمولاً زودتر به خواب رفته و زودتر از خواب بیدار می‌شوند. دلایل زیادی برای این امر وجود دارد.

ارتباط با مغز

الگوی زمان خوابیدن و بیدار شدن زودتر در افراد مسن وابسته به وضعیت مغزی آن‌هاست. مغز انسان در طول عمر، از جمله در دوران پیری، تغییراتی تجربه می‌کند که می‌تواند الگوهای خواب و بیداری را تحت تأثیر قرار دهد.

در دوران پیری، مغز به ورودی‌ها (مانند نور روز و عوامل اجتماعی) به شکل متفاوتی واکنش نشان می‌دهد. این ورودی‌ها معمولاً به ما کمک می‌کنند تا زمان روز را درک کنیم. به عنوان مثال، اگر در یک اتاق تاریک بیرون از زمان روز باشید، تعیین وقت دقیق به مشکل خواهد خورد. در افراد جوان‌تر، مغز به این ورودی‌ها واکنش نشان می‌دهد و الگوهای خواب و بیداری در اثر آن‌ها تغییر می‌کند. اما در افراد مسن به دلیل تغییرات طبیعی مغز، واکنش به این سرنخ‌ها کاهش می‌یابد و ممکن است الگوهای خواب زودتر بروز کند و از خواب بیدار شوند.

ارتباط با چشم

نقش مهمی از جمله در دریافت سرنخ‌های خارجی به چشم‌ها تعلق دارد و تغییرات بینایی نیز با پیری تغییر می‌کند. در طی فرآیند پیری، تحریک نوری که مغز دریافت می‌کند تغییر می‌کند و شدت آن کاهش می‌یابد. تحریک نوری نقش حیاتی در تنظیم ساعت شبانه‌روزی ایفا می‌کند.

آب مروارید نیز می‌تواند تأثیراتی روی الگوی خواب داشته باشد و معمولاً افراد مسن را درگیر می‌کند. با پیشرفت این بیماری، در عدسی چشم لکه‌های کدری ایجاد می‌شود. وقوع آب مروارید می‌تواند به اندازه کافی نور عصرگاهی را به چشم وارد نکند و مغز غروب خورشید را زودتر از وقت واقعی آن درک کند. این ممکن است بر سطح ملاتونین در بدن تأثیر بگذارد.

ملاتونین که به نام هورمون خواب نیز شناخته می‌شود، به طور معمول وقتی که غروب آفتاب اتفاق می‌افتد، افزایش می‌یابد. حضور آب مروارید باعث می‌شود که مغز زمان غروب آفتاب را زودتر از زمان واقعی آن درک کند. این ممکن است منجر به افزایش زودهنگام سطح ملاتونین شود و شما را ترغیب به خواب زودتری کند.

به طور کلی، اینکه زودتر به خواب بروید و زودتر از خواب بیدار شوید، بخش طبیعی از روند پیری است، حتی اگر در سنوات جوانی به عنوان جغد شب شناخته شوید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید