مجله سیمدخت
0

چوب شفاف، آینده نمایشگرهای گوشی‌های هوشمند؟

چوب شفاف، آینده نمایشگرهای گوشی‌های هوشمند؟
بازدید 102

در آینده‌ی نزدیک، ممکن است نمایشگرهای چوبی به جای نمایشگرهای شیشه‌ای و پلاستیکی در گوشی‌ها و دیگر محصولات هوشمند حضور پیدا کنند. تحقیقات جاری نشان می‌دهد که چوب شفاف می‌تواند به‌عنوان جایگزینی مؤثر برای صفحه‌نمایش‌های پلاستیکی و شیشه‌ای در آینده باشد.

لارس برگلوند از مؤسسه‌ی فناوری سلطنتی KTH در سوئد و تیم محققان دانشگاه مریلند، پس از سال‌ها آزمایش، به تحقیق و کار روی چوب شفاف پرداخته‌اند. این تلاش به منظور ایجاد چوبی که قابلیت شفافیت را داشته باشد و به‌عنوان جایگزینی نوین در تکنولوژی نمایشگرها و صفحات نمایش مورد استفاده قرار گیرد.

فرآیند شفاف‌سازی چوب، با تغییر یا حذف لیگنین (ماده‌ای که سلول‌های لوله‌مانند را درخت حاوی می‌شود) انجام می‌شود. لیگنین، ماده‌ای که مسئول رنگ قهوه‌ای چوب می‌باشد، با حذف یا سفید کردن این ماده و سپس پر کردن چوب با رزین اپوکسی، باعث شفافیت آن می‌شود.

تحقیقات در این زمینه نشان می‌دهد که چوب شفاف ممکن است آینده‌ای نوین و امیدوارکننده را در مصرف و کاربردهای مختلف، از جمله تکنولوژی نمایشگرها، به دنبال داشته باشد.

چوب شفاف، آینده نمایشگرهای گوشی‌های هوشمند؟

به گفته‌ی لارس برگلوند و لیانگبینگ هو، دانشمند ارشد دانشگاه مریلند، ورقه‌های چوب شفاف با ضخامت میلی‌متری، به ویژه زیر یک سانتی‌متر، توانایی عبور ۸۰ تا ۹۰ درصد نور را دارا هستند.

به این معناست که هرچه ورق به ضخامت یک سانتی‌متر نزدیک‌تر شود، مقدار عبور نور کاهش می‌یابد. علاوه‌بر‌این، آزمایش‌ها نشان می‌دهد که مقاومت چوب شفاف در مقابل ترک برداشتن یا شکستن تحت فشار، سه برابر قوی‌تر از پلکسی و حتی ده برابر قوی‌تر از شیشه است.

خصوصیاتی که ورقه‌های چوبی در ضخامت‌های کم ارائه می‌دهد، این را به یک جایگزین برتر برای نمایشگرهای شیشه‌ای و پلاستیکی تبدیل کرده است. این ورقه‌های چوبی همچنین می‌توانند گزینه مناسبی برای جایگزینی شیشه پنجره‌ها باشند؛ با این حال، پنجره‌های چوبی شفاف بیشتر به شباهت شیشه‌های مات معروف هستند. محققان نتیجه گرفته‌اند که از این پنجره‌ها می‌توان برای شبیه‌سازی پنجره‌های هوشمندی که از شفاف به مات تغییر می‌کنند، استفاده کرد.

با این حال، چوب شفاف هنوز هم در حد مقدار شیشه در جلبکارگر برتری یافته نشده است، زیرا رزین اپوکسی که در این فرآیند استفاده می‌شود، مشتق‌شده از نفت می‌باشد.

در حال حاضر، دو گروه تحقیقاتی در دست انجام پژوهش‌هایی بر روی جایگزین‌های محیط‌زیستی مانند هیدروژن پراکسید با استفاده از اشعه‌ی ماوراء بنفش و یک پلیمر زیستی حاصل از پوست مرکبات می‌باشند.

پیش‌بینی می‌شود که با مشاهده عملکرد نمایشگرهای چوبی، ما شاهد این باشیم که آیا این فناوری جایگزین نمایشگرهای معمولی گوشی‌ها می‌شود یا خیر. همچنین، تأثیر این تکنولوژی بر قیمت گوشی‌ها و سایر محصولات مشاهده خواهد شد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید