مجله سیمدخت
0

یوتیوب به دادگاه مراجعه می‌کند تا با سرویس‌های ادبلاکر مبارزه کند؟

یوتیوب به دادگاه مراجعه می‌کند تا با سرویس‌های ادبلاکر مبارزه کند؟
بازدید 50

مبارزه جدی و جامع یوتیوب با ادبلاکرها احتمالاً به مشکلات بزرگی برای این شرکت ختم خواهد شد. یک مشاور حریم خصوصی مستقر در ایرلند اعلام کرده است که در حال اقدام برای اقامت شکایت حقوقی علیه یوتیوب به دلیل نظارت غیرقانونی این شرکت است.

الکساندر هانف اقدام قانونی خود را علیه بزرگ‌ترین وب‌سایت اشتراک ویدیویی جهان، به دلیل تلاش یوتیوب برای شناسایی افزونه‌های مسدودکننده تبلیغات (ادبلاکر) آغاز کرده است. به گزارش سایت رجیستر، هانف پیش‌تر نیز شکایتی مشابه را درباره جمع‌آوری داده‌ها توسط فیس‌بوک داشته است.

شکایت‌های ارائه‌شده توسط هانف به دنبال پیگیری دقیق از پرونده‌های قبلی در زمینه عدم رعایت حریم خصوصی انجام شده است. دو هفته پیش، شکایتی با موضوع جاسوسی افزونه‌های مرورگر یوتیوب مطرح شده بود. با این حال، هانف اعتقاد دارد که مسیر جرم‌انگاری می‌تواند موثرتر باشد، زیرا اعتقاد دارد که “ناظران اتحادیه اروپا در اجرای دستورالعمل حریم خصوصی به‌طور کامل به نقض اقدام کرده‌اند.”

یوتیوب به دادگاه مراجعه می‌کند تا با سرویس‌های ادبلاکر مبارزه کند؟

بسیاری از کاربران یوتیوب به دلیل بررسی تنظیمات مرورگر خود توسط یوتیوب و دریافت هشدارهایی درباره استفاده از ادبلاکر (مانند تصویر بالا) انتقادات خود را اعلام کرده‌اند. الکساندر هانف نظر قاطعی در این خصوص دارد و اظهار می‌کند: “من اسکریپت یوتیوب را به عنوان یک جاسوس‌افزار می‌پندارم، زیرا بدون اطلاع یا اجازه کاربر، فعالیت او را نظارت می‌کند.”

علی‌رغم تنظیم کردن کاربر گزینه عدم پیگیری (DNT) در مرورگر خود، یوتیوب به نظرات و فعالیت‌های او نظارت می‌کند. در حقیقت، سایت‌هایی چون یوتیوب و فیسبوک برای اجرای اسکریپت‌های خود باید از موافقت کاربران بهره‌مند شوند. به نظر می‌رسد که هانف دلایل قوی دارد، زیرا این موافقت به اساس قوانین اتحادیه اروپا وابسته است.

ایرلند قوانین خود را در زمینه سوءاستفاده‌های سایبری دارد و هانف می‌تواند از این قوانین برای تقویت پرونده شکایت علیه شرکت‌های بزرگ اینترنتی استفاده نماید. بندهای ۲ و ۵ این قانون اعلام می‌کنند که افرادی که از طریق نقض حریم خصوصی یا بدون اخذ مجوز قانونی به دنبال دسترسی به اطلاعات کاربران هستند، معتبر به عنوان مجرمان محسوب می‌شوند. بنابراین، این پرونده‌های جنایی ممکن است تأثیر قابل توجهی بر یوتیوب و فیسبوک داشته باشند، حداقل در ایرلند و در نتیجه در کل اتحادیه اروپا.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید