مجله سیمدخت
0

خوابیدن در چه زمانی برای سلامت مفید است؟

خوابیدن در چه زمانی برای سلامت مفید است؟
بازدید 74

یک متخصص طب ایرانی از دانشگاه علوم پزشکی ایران، با تأکید بر اهمیت خواب کافی و زمان مناسب، به تبیین فواید آن می‌پردازد.

به گزارش مشرق، دکتر مریم تقوی شیرازی اظهار داشته است که بهترین زمان خواب از اوایل شب تا زمان بین‌الطلوعین (از اذان صبح تا طلوع آفتاب) می‌باشد. او بیان کرده که سردی هوای شب باعث جذب حرارت به سمت درون بدن می‌شود و این امر با افزایش عمق خواب، حس سرمایی به وجود می‌آید.

در این بازه زمانی، دستگاه گوارش به عمل هضم کامل غذا می‌پردازد، سیستم عصبی و مغز تقویت می‌شوند و حتی ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده به سرعت انجام می‌شود. او بیان کرده که اگر خواب متعادل و پیوسته در طول شب حاصل شود، بدن با شروع روز و آغاز فعالیت‌ها، با انرژی و آمادگی بهتری روبرو خواهد بود.

تاثیر خواب میان روز برای بدن

با طلوع آفتاب، افزایش دما و نور محیط، ساز و کارهای طبیعی بدن قادر به فراهم کردن یک خواب عمیق و پراکنده در طول شب نمی‌باشد. به همین دلیل، عدم توازن در فعالیت‌های اعضای بدن می‌تواند به تدریج منجر به پدیده‌هایی همچون تیرگی پوست، مشکلات گوارشی از جمله یبوست، ناهمواری در چرخه قاعدگی، کاهش تمرکز و سرعت تفکر، کاهش انرژی و بی‌اشتهایی گردد.

رابطه میان رطوبت و خواب خوابیدن در چه زمانی برای سلامت مفید است؟

وی با اشاره به اینکه مغز انسان همانند سایر اعضای بدن دارای مزاج است، توضیح داد که این مزاج از ترکیب چهار عنصر آب، باد، خاک و آتش شکل می‌گیرد. او بیان کرد که رطوبت (عنصر آب) در انعطاف پذیری، نرمی و لطافت پوست، ایجاد نرمی در حرکات بدن، و تسهیل در یادگیری مطالب جدید، خلاقیت در فکر و ابتکار در یافتن راه حل‌های موثر نقش دارد. او همچنین تأکید کرد که رطوبت مخاط‌های چشم، دهان، بینی، دستگاه تنفس، گوارش و مخاط دستگاه تناسلی و ادراری نیز به میزان رطوبت بدن وابسته است.

به گفته او، عواملی چون استرس، ناراحتی‌های روحی، بی‌خوابی، خستگی مفرط، فعالیت زیاد، رنج و مشقت، بی‌غذایی یا مصرف غذاهای که به عملکرد هضمی ضربه وارد می‌کنند، می‌توانند به فنا و از بین رفتن رطوبت در بدن منجر شوند.

بنا به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، شیرازی با بیان اینکه رطوبت نقش مهمی در عملکرد مغز و سیستم عصبی دارد، بیان کرد که بین رطوبت و خواب نیز ارتباط نزدیکی وجود دارد.

وی تأکید کرد که هرچقدر رطوبت بدن و به خصوص رطوبت مغز بیشتر باشد، مدت و عمق خواب افزایش می‌یابد، و برعکس، کمبود خواب باعث فنا و کاهش رطوبت بدن می‌شود. این نکته نشان‌دهنده این است که افراد سالمند، که بدن خشک‌تری نسبت به جوانان و نوجوانان دارند، با مشکلات خواب و بی‌خوابی بیشتری مواجه‌ هستند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *